Singapur merkezli bağırsak sağlığı araştırmalarına odaklanan AMILI 10,5 milyon dolar yatırım aldı. 10,5 milyon dolarlık yatırım, Vulcan Capital kadar yönetildi. Tura Pruksa Group, TVM Capital Healthcare, Emtek Group, Capital Code, Pureland Group, Blue7, SEEDS Capital katıldı. 2019 yılında kurulan şirket, yeni gelen yatırımı Asya'daki varlığını genişletmek için kullanacak.

Vulcan Capital Genel Müdürü Tommy Teo, bu yatırımın onlar için önemli olduğuna aksan yapıyor. Teo, Asya nüfusunu temsilci bağırsak sağlığı araştırmalarında hala büyük bir başıboşluk olduğunu ve şirketin bu boşluğu doldurduğunu söylüyor. 

AMILI, bağırsakta yaşamış 100 trilyon civarında olan bakteri, maya ve virüslere bağırsak mikrobiyomu (bağırsak florası) konusunda inceleme yapıyor. LIM Fung Yen Jeremy kadar kurulan şirket, analizleri bir data tabanı sanal bir kütüphanede topluyor. Bu verileri, bağırsak sağlığı konusunda çalışan akademik kurumlar, biyoteknoloji şirketleri ve yiyecek üreticileriyle paylaşıyor. Şirket, kurulduğundan bu yanlamasına 20'den pozitif araştırma projesinde yer aldı.

Bağışıklık sistemini güçlendirip, insan vücudunun hastalıklara karşı korunmasında kayda değer bir rola sahip. Çünkü bağırsak florası bağışıklık sisteminin gelişmesi ve hayat boyu devamlılığını sağlıyor. Bu yüzden bilhassa Covid-19 pandemisinden daha sonra bu alanda çalışan şirketler, yatırımcıların dikkatini çekmeye başladı.

Mikrobiyom testleri sunan ABD merkezli Viome Life Sciences, Kasım ayında  54 milyon dolar yatırım aldı. Benzer alanda çalışan Ombre ise 3 milyon dolarlık tohum yatırımı almasıyla gündeme geldi.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2022/06/17/bagirsak-sagligi-arastirmalarina-odaklanan-amili-10-5-milyon-dolar-yatirim-aldi