Baidu ve Çinli otomotiv firması Geely'nin müşterek kurduğu elektrikli araç şirketi Jidu, A serisi yatırım turunda 400 milyon dolar yatırım aldı. Baidu ve Geely tarafından sağlanan nakit akışı, Jidu'nun Mart ayında aldığı başlangıç sermayesine bir yardım olarak konumlanıyor. 

Jidu'nun aldığı yeni yatırımı Ar-Ge çalışmalarını ve çabuk üretimi süratli gitmek için kullanacağını belirtelim. Hem şirketin "otomotiv robotu" olarak öne çıkardığı birincil konsept arabulucu Robocar'ın Pekin otomobil fuarında katılımcılarla buluşacağını eklemekte fayda var. 2023 yılında ise Robocar'ın sürücülerle buluşması planlanıyor. 

Şirketin kısa sürede çabuk artış göstermesindeki belli başlı etmen ise zeki kokpit ve otonom sürüş sistemleri için temsili (simulated) prototip bir otomobil kullanması. Şirket, her bir ekipman parçasını süratli üretim araç üstünde test etmek yerine bu yolu seçerek süreci hızlandırıyor. 

Şirketin belirttiğine göre; dokuz ay gibi kısa bir sürede Seviye 4 kriterine ulaşan Jidu, büyük kasaba içi ve otoyol trafiğinde böylece çok durumda insan etkileşimine gereksinim duymadan otonom sürüş gerçekleştirebiliyor. 

Yatırımla birlikte şirketin otonom sürüş ve zeki kokpit alanlarında uzmanlaşmış yeni yetenekleri ekibe dahil etmeyi planladığını belirtmekte menfaat var. Buna ilave olarak şirket, marka değerini öne çıkaran ve kalabalık yönetimini önceliklendiren pazarlama stratejilerine de bütçe ayıracak.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2022/01/26/baidu-jidu-yatirim