Baidu sürücüsüz taksi hizmetinde büyük adımlar atmaya devam ediyor. acilen takriben 3 kilometrekarelik (1,2 eksen kare) bir alanda 10 adede kadar Apollo adındaki robotaksiler halka hizmet veriyor. Batı Pekin’deki Shougang Park‘ta sekiz durakta yolcuları alıp bırakıyor. Her seyahat 30 yuan (4.60 dolar) tutarındadır ve 18-60 yaş arası yolculara açıktır.

Apollo robotaksilerin hizmet verdiği park bir gezi destinasyonu ve 2022 Pekin Kış Olimpiyatları için eski bir demir ve çelik fabrikaları bölgesi olarak biliniyor. Burası trafik akışı konusunda yoğun olmasa da belirtilen dönemlerde turist akınına uğruyor.

Robotaksiler, kırmızı ışıkta geçen yayalar veya fotoğraf çekmek isteyenler için araçların yanında gelen meraklı turistlerle karşılaştığında otomatik olarak frene basıyor. Yapay akıl sektöründe çalışan Kelly Wang ve eşi sorunsuz bir sürüş deneyimi yaşadıklarını söyledi. Wang ayrıca “İnsanlara bunu deneyimlemelerini tavsiye ederim. Zinde bir teknoloji duygusu var. Çünkü şoför koltuğunda kimse yok” dedi.

Robotaksiler için Apollo Go mobil uygulaması

Yolcular bu hizmet için özel olarak tasarlanmış Apollo Go adlı bir uygulamada robotaksi hizmetini çağırabilir. Taksi geldiğinde, yolcuların binmeden önce kimliklerini teyit ettirmeleri gerekiyor. Taksi, yolcuların emniyet kemerlerini taktığını algıladıktan sonradan hareket etmeye başlıyor.

Bu hizmetten yararlanan Amy Li adındaki bir yolcu otonom sürüş konusunda hâlâ endişeleri olduğunu söyledi. Çünkü yolda sürüş davranışı karmaşık olduğunu ve buna taksinin tepkisinin istikrarsızlık gösterdiğini söyledi.

Arama motorlarıyla belli Baidu, geçen yıldan beri açık yolda otonom sürüşü deneme ediyor. Şirket yaptığı basın açıklamasında, Apollo Go robotaksi hizmetinin Çin genelinde üç şehirde 210 binden artı gezgin taşıdığını ve önümüzdeki üç sene içinde 30 şehre yayılmayı hedeflediğini bildirdi.

Kaynak: shiftdelete.net URL: https://shiftdelete.net/baidu-pekinde-ucretli-surucusuz-taksi-hizmeti-baslatti
Yorumlar