Buna tarafından Yeni Şafak’tan Mehmet Acet’e aşı planları hakkında açıklamalarda yer alan Bakan Koca, önümüzdeki hafta itibariyle Çin’den yeni Sinovac aşılarının geleceğini ifade etti.

 

Bakan keza BioNTech kurucularından Uğur Şahin ile de görüşmelerde bulundu. Bu görüşme sonucunda Sağlık Bakanı Haziran ayı sonuna kadar 30 milyon BioNTech aşısının Türkiye’ye gireceğini doğruladı.

Bunun yanı sıra yaz aylarının başlangıcı ile birlikte BioNTech aşısının tedarikinde hızlanma bekleniyor. öte yandan kampanyaya destek vermesi için Uğur Şahin’in Türkiye’ye eğlence edildiği ve bu davete olumlu baktığı belirtiliyor.

Koca’nın açıklamasına tarafından Temmuz ayında 14 milyon doz daha BioNTech aşısı gelecek ve eylül ayının sonunda toplam doz sayısı 90 milyonu bulacak.

Hem aktarılan bilgilere tarafından Türkiye bugüne dek 100 milyon doz Sinovac, 90 milyon doz BioNTech ve 50 milyon doz Sputnik aşısı için anlaşma yaptı.

Bu anlaşmalar neticesinde, aşılama programının hızlanması noktasında bir engel bulunmadığı işaret ederken Bakan Koca, yaz döneminde 18 yaş, hatta 16 yaş üstü herkesin aşılanabileceğini açıklama etti.

Kaynak: shiftdelete.net URL: https://shiftdelete.net/bakan-koca-yaz-donemi-asi-planlarini-acikladi
Yorumlar