Garanti BBVA'nın stratejik öncelikleri arasına aldığı parasal sağlık yaklaşımı, takriben 25 sene önce başladığı dijitalleşme yolculuğunun bir sonucu olarak ortaya çıktı. Konuyla ilgili data veren Garanti BBVA Genel Müdür Yardımcısı Işıl Akdemir Evlioğlu “Bankacılık sektöründe dijitalleşme sürat kazanırken herif deneyiminde ayrışabilmek için, mahsul sunmanın çok ötesinde, müşterilerimize akıllı, doğru ve kişiye özel mali tavsiyeler vereceğimiz bir noktaya evirilmenin önemini gördük. Dolayısıyla uzun vadede müşterilerimizin finansal durumlarını iyileştirmek namına parasal sağlığı çalışmalarımızın odağına aldık.” biçiminde konuştu.

Işıl Akdemir Evlioğlu sözlerini şöyle sürdürdü: “Amacımız ürün ya da kredi satış değil, müşterimize dokunmak, fayda sağlamak, onu finansal açıdan dinç ülkü getirmek. Ilk Önce dijital edinmek üzere her kanalımızda teknolojiyi kullanarak bilgilendirmeler yapıyoruz. Her müşterimize ihtiyacına özel kişiselleşmiş tavsiyeler veriyoruz. Garanti BBVA olarak müşterimizle sürdürülebilir, dinç bir ilişki kurarak daha fazla kişiye ulaşmak istiyoruz. Finansal Sağlık Durumu dahilinde müşterilerimize aylık bütçelerini yönetmeyi, boşboğaz ya da kontrolsüz harcamalarını denetim altına almayı, kendilerini daha iyi hissettirecek harcamalara imkân sağlamayı hedefliyoruz.”

Garanti BBVA Mobil finansal sağlığa rehberlik ediyor

Garanti BBVA Mobil'de, müşterilerin mali durumlarının farkında olarak planlamalarını çok daha kolay yapabilmeleri için “Durumum” alanı yer alıyor. Müşterilerin, kendilerine özel mali sağlık ipuçlarını peşine düşüp takip ederek ve uygulayarak, gelir- gider dengelerini sağlamalarını, varlık ve borçlarını yönetmelerini ve bu şekilde geleceği daha kolay planlamalarını amaçlıyor. Günlük mali işlemleri otomatize ederek daha kolay yönetmeleri için Zeki İşlemler servisiyle finansal sağlıklarına takviye olmaya çalışıyor. Mesela “Harcadıkça Biriktir” ürünü müşterilerin harcama ve bütçe dengesini korumalarına tezgâhtar oluyor. Müşteriler kredi kartından harcama yaparken aynı zamanda birikim yapabiliyor. Banka da harcamalarında bir çoğalma varsa bunu birikimle tolere edebilmeleri için öneride bulunuyor. Vadeli mevduat hesaplarına her vadede otomatik şekilde para aktarılmasını sağlayan “Vadeli Hesaba Düzenli Para Aktar” ve “NET Hesap” gibi birikim dönemleri sonunda kazanacakları net getiriyi önceden bilmelerini sağlayan, tasarrufu anlaşılması mümkün kılan ve teşvik eden ürünler sunarak birikimlerine katkı maddesi sunuyor.

Müşterilerin yine mobil üzerinden ihtiyaçlarına kadar kendilerine özel sunulan aylık Tasarruf Planı baştan sona, masraf planı oluşturarak giderlerini kolayca denetleme edebiliyor. Bankanın teknolojik altyapısı ve ileri çözümsel model uygulamalarıyla desteklenen Tasarruf Planı, proaktif olarak ilgili kitleye her ay belirtilmiş masraf kategorilerinde ne dek tasarruf etme potansiyeli olduğunu gösteriyor. Müşteriler kendilerine özel sunulan planı uygulayarak, belirledikleri tutara yaklaştıklarında derhal bilgilendiriliyor. Bu sayede harcamalarının farkında olmaları, kolaylıkla takip etmeleri, kazanç-gider dengesinin sağlanması amaçlanıyor.

Müşterilerin ihtiyaçlarına anında yanıt veren zeki yardımcı Ugi ise proaktif olarak hayatı kolaylaştırmaya devam ediyor. Taksitsiz yapılan alışverişlerde herif bilgilendiriyor ve istenildiği takdirde taksitlendirme yapılması konusunda onlara takviye oluyor. Ugi ile hem, ihtiyaç duyan müşterileri saptama edip, mobil başvuru formu üzerinden canlı takviye asistanlarına bağlanmaları ve doğrudan yardım almaları sağlanıyor.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2021/11/22/bankacilikta-yeni-donemi-sekillendiren-garanti-bbva-musterilerinin-finansal-sagligina-ozel-cozumler-sunuyor