Zeki harita teknolojilerine odaklanan Başarsoft, blockchain teknolojisine yatırım yaptığını duyurdu. Başarsoft göre aktarılan bilgilere tarafından şirket, sektöründeki öbür alanlara başlatmak için blokzincir (blockchain) teknolojisine yatırım yaptı.

Edindiğimiz bilgilere tarafından Başarsoft, ülkemizde hizmet veren bir kripto para borsası olan BitTurk'e yatırım yaparak yüzde 10 oranında hissesini satın aldı. Laf konusu yatırımın 20 milyon dolar değer biçme üzerinden gerçekleştiğini ve Başarsoft'un BitTurk'ün yüzde 10 hissesi için 2 milyon dolar ödediğini de ekleyelim. 2 milyon doların bir kısmı hisse karşılığı olarak verilirken bir kısmı da işletme sermayesi olarak şirketin içine kondu.

2017 yılında kurulan BitTurk, hem kripto para borsası olan keza de blockchain tabanlı temel yazılımları olan bir parasal teknoloji şirketi olarak hizmet veriyor. BitTurk'ün FinDev markası yüksek frekanslı ve algoritmik alış, satmak yazılımı ve DeFi (merkeziyetsiz finans) projeleri geliştirdiğini de paylaşalım.

Gerçekleşen satın alma ile birlikte bu teknolojilerin haritaların yanı sıra başka düşey sektörlere de entegre edilmesi ve buradan kazanç getirilmesi konularında BitTurk'e yardım verecek olan Başarsoft, zeki harita teknolojilerini de blockchain ile yurt dışına daha basit bir şekilde taşıyabilmeyi hedefliyor.

Blockchain teknolojisine yaptıkları yatırımı değerlendiren Başarsoft CEO'su Alim Küçükpehlivan, bu satın alma ile Başarsoft'un global alanda çok daha etkin bir oyuncu olacağını dile getirdi.

BitTurk'ün fazla kayda değer bir ortağa kavuştuğunu bildiren BitTurk Idare Heyeti Başkanı Mehmet Belirli Budak ise BitTurk'ün yalnızca kripto para borsası tarafında değil, blockchain teknolojilerinde kurumsal şirketler için çok önemli çözümler sunduklarını da belirtti.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2021/12/14/basarsoft-kripto-para-borsasi-bitturk-e-2-milyon-dolar-yatirim-yapti