Fried’in Pazartesi günkü blog yazısı yayınlandıktan kısa bir vakit sonra Hansson, ayrı bir blog yazısında yeni kıdem tazminatının şartlarını başlıca hatlarıyla açıkladı.

The Verge’ün ulaştığı Basecamp çalışanlarının söylediklerine kadar, şirketin 57 çalışanının bugün itibariyle kıdem tazminatını kabul edip istifa ettiği bildirildi. Hem dün öğleden daha sonra 18 birey daha ayrılmayı planladıklarını tweet atarak paylaştı. Bu kişiler aralarında Basecamp Pazarlama Müdürü Andy Didorosi, Tasarım Başkanı Jonas Downey ve Tip Yardım Başkanı Kristin Aardsma‘nın olduğu belirtiliyor.

Tasarım Başkanı Jonas Downey, şirketten ayrılış nedenini Basecamp’taki son değişiklikler göz önüne alındığında, Tasarım Müdürü olarak işimden ayrılmaya karar verdim” diye açıklayarak tweet attı.

Yazılım geliştirici John Breen’in tweeti ise tüm olayların özeti niteliğinde oldu:

“Günümüzün sosyal ve politik konuları bilhassa dalgalı. Duyarlılık duyulan ögeler ve siyaset, savunuculuk ya da genellikle toplumla uzak ilgili her tartışma, hoş olmaktan çabucak uzaklaşıyor. başkaca kalmak suç ortağı olduğun anlamına mı geliyor, yoksa senin hedef olduğun anlamına mı geliyor? Bunlar hayatta riske girmek için yeterince zorlama konular, ama iş uygun yüksek ölçüde daha manâlı. Bu koşul çalışanlar için büyük bir dikkat distribütör. Enerjimizi tüketir ve diyaloğumuzu karanlık yerlere yönlendirebilir. İnsanlar Signal, WhatsApp ya da kişisel bir Basecamp hesabı aracılığıyla alıştırma arkadaşlarıyla irtibat kurabildiği vakit işin nerede olduğunun da önemi kalmıyor.”

İstifaların gerisinde şirketin nasıl bir yol izleyeceği merak edilirken, Basecamp CEO’su az önce sessizliğini koruyor.

Basecamp nedir?

Basecamp, bir proje yönetim sistemidir. Basecamp ile projeler oluşturabilir, takım kurulabilir, dosya paylaşımı yapılabilir ve iki taraflı takvim gibi bazı özelliklerden faydalanabilirsiniz.

Kaynak: shiftdelete.net URL: https://shiftdelete.net/basecamp-calisanlari-istifa-etmeye-devam-ediyor
Yorumlar