Alesta Yatırım'ın batarya teknolojileri alanında faaliyet bildiren Ni-CAT girişimine takriben 12 milyon TL değerlendirme ile yatırım yaptığını 2020 yılının Ağustos ayında sizlere atarmıştık. Bugün edindiğimiz bilgilere göre Ni-CAT, yeni bir yatırım daha aldı.

Ni-CAT tarafından aktarılan bilgilere göre girişim, Kuveyt Türk'ün yüzde 100 iştiraki KT Portföy'ün kurucusu ve yöneticisi olduğu Lonca GSYF ve öteki benzer yatırımcılardan yatırım aldı. Ni-CAT girişimine ne kadar yatırım yapıldığı veya değerlemesi ile ilgili parasal detaylar ise paylaşılmadı.

Teknopark İzmir'de etkinlik belirten Ni-CAT, aldığı yeni yatırımı Li-ion bataryalarda kullanılacak eksi uç malzemelerin üretimi konusundaki çalışmalarına sürdürmek için kullanacak. Kurduğu pilot tesiste takvim 3 ton üretim kapasitesine ulaşan Ni-CAT, ilk ihracatını ise ABD merkezli bir müşterisine gerçekleştirdi.

Ni-CAT göre aktarılan bilgilere tarafından kurulan pilot üretim tesisi, alınan yatırım ile birlikte fabrikaya dönüştürülecek. Suni zeka destekli birleşim yöntemini kullanarak sunduğu çözümle, katot malzemelerinin iyileştirilmesi ve yeni formülasyonların geliştirilmesi sürecini kısaltmayı hedefleyen Ni-CAT, suni zekanın önereceği yöntemlerle müşterileri için en uygun formülasyonu üretmeyi amaçlıyor.

Alınan yatırım ardından, gelişmiş analiz cihazlarını satın alarak bütün kapsamlı batarya prototipleme ve deneme merkezini de kurduklarını belirten Ni-CAT kurucu ortağı Emre Yusuf Göl, hedefleri doğrultusunda imal kapasitesini artırmak nedeniyle fabrika yapılabilirlik çalışmalarına başladıklarını da aktardı.

Ni-CAT'ın yetkin kadrosu ve etkili çözümleriyle hem müşterilerine ayrıca de ülkemize büyük katkı maddesi sağladığını dile getiren KT Portföy genel müdürü Hamit Kütük, KT Portföy olarak sürdürülebilirlik alanında etkinlik belirten Ni-CAT gibi geleceğin teknolojilerine yatırım yapmaya devam edeceklerini de paylaştı.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2023/01/17/batarya-teknolojilerine-odaklanan-ni-cat-kt-portfoy-den-yatirim-aldi