Programın 2021 başvuruları 21 Mart'a değin devam ediyor.

Bayer'in bir “Hayat Bilimleri” şirketi olarak, bu alandaki dijital girişimleri ve girişimcilik ekosistemini cesaretlendirmek amacıyla küresel çapta yürüttüğü Teşebbüs Hızlandırma Programı'nın Türkiye ayağı G4A Turkey'in bu sene dördüncüsü gerçekleşiyor. Afiyet, tarım, radyoloji ve çevre sağlığı alanında (böcek ve kemirgen mücadelesi) inovatif dijital çözümler sunan ve hafıza aşamasını geçen, yalın bir ürüne, prototipe ya da ileri seviyede bir girişime sahip olan girişimcilerin başvurabileceği programa seçilen girişimler 60 bin TL layık hibe, mentorluk, iş birlikleri ve 100 jurnal online eğitim programı ile desteklenecek.

Bayer; girişimcilere sunduğu bu imkânlar ile Türkiye'deki girişimcilik ekosistemine üç yılda toplam 2.5 milyon TL değerinde katkı maddesi sağladı. Geçen sene G4A Turkey 2020'ye seçilen girişimler; Albert Health, DestekBizden, ENBIOSIS, Elegan Teknoloji, Hevi AI, Radyoloji Eğitiminde Sanal Hakikat, SOYL-GEL ve Wiseupsolutions bu program aracılığıyla networklerini genişleterek ürünlerini ilerletti.  

G4A Turkey girişimlere neler sağladı?

Yapay akıl tabanlı sesli sıhhat asistanı ve tele sıhhat teknolojileri ile kronik hastalara tedavilerini yönetmelerinde tezgâhtar olan Albert Health'in Kurucu Ortağı Recai Serdar Gemici G4A Turkey Programı'nın girişiminin ilaç şirketlerine yönelik değerinde önerisini güçlendirmede takviye olduğunu belirtiyor: “İlaç şirketleriyle meslek birliği modelleri geliştirme konusunda epeyce etkin bir yardım aldık. Bu kapsamda Bayer Bayan Sağlığı meslek biriminin desteğiyle 1000 kadına ücretsiz online doktor görüşmesi sunduk. Albert Health'in Sağlık Asistanı uygulaması üzerinden kullanıcılar, istediği gün ve saate randevu alıp tercih ettiği jinekologla görüntülü ve bedava görüşebildi. Dolayısıyla pandemi dönemindeki en etkin tele sağlık durumu uygulamalarından birini gerçekleştirdik. Öteki yanlamasına yeniden Bayer Onkoloji ile gerçekleştirdiğimiz meslek birliği ile onkoloji hastalarının tedavisine katkı maddesi sağladık. Onkoloji hastaları onkologların yönlendirmesiyle psikolog ve diyetisyenlerle başvuru formu üzerinden online görüşerek psikolojik takviye ve besin ile ilgili birebir danışmanlık hizmeti alabildi.”

Girişimlerden oluşan platformu ile kurumsal firmaların sürdürülebilirlik ve sosyal yükümlülük projelerini hayata geçirmenin yanı sıra bu projelerin yazılım ile peşine düşüp takip ve raporlamasının yapılmasını da karşılayan, pandemi döneminde hastanelerde oluşan donanım ve koruyucu mahsul ihtiyaçlarını, ürün geliştirip süratli imalat teknolojileriyle hemencecik üreterek kullanıcılara ulaştıran DestekBizden projesinin girişimcisi Işılay Artut, G4A Turkey programının katkılarından şu şekilde bahsediyor: “Projenin yarattığı değerin ölçeklenmesi ve sürdürülebilir ışık halkası gelmesi için program boyunca keza sağlık durumu alanında hem öbür dikeylerde birçok mentor ile çalışma fırsatı bulduk. Böylelikle iş modelimizi güçlendirirken, programın sunduğu dinç network doğru ekibimize katılacak yeni insanlarla tanıştık ve potansiyel müşterilerimizle röportaj imkânı bulduk. Serüvenimize sosyal etki ve inovasyon platformu olarak devam etmek için kolları sıvadık. Bu yolda Bayer'in desteğini her lahza yanımızda hissediyoruz.”

Hematoloji alanında yapay zekâ çözümleri üreten Elegan Teknoloji'nin Kurucu Ortağı Şükrü Özsürekçi ise programla ilgili şu yorumda bulunuyor: “Yapay zekâ ile kan testi otomasyonu cihazımız AYRICA-AI ile G4A Turkey Programı'na dahil olduk. Özellikle program içerisinde yer alan mentorların saha tecrübeleri ile diğer bir platformlarda bulamayacağımız; regülasyonel süreçlerin yönetimi gibi çok kilit bilgiler elde ettik. Hem  global bir marka olabilmek için gereken stratejiler hakkında vizyon sahibi olduk.”

İnsan bağırsaklarında bulunan bakterileri yapay zekâ teknolojisi ile anlamlandırıp kronik hastalıkların tedavisine yardım olarak kişiye özel perhiz yaklaşımı sunan ENBIOSIS, bu vakit kapsamında aldığı destekle iş modelini global ekosisteme taşıyarak İngiltere'de büro açtı. ENBIOSIS CEO'su Ömer Özkan program hakkında şu yorumda bulunuyor: “G4A Turkey Programı zarfında mentorlarla her hafta yaptığımız ahenkli görüşmeler yurt içi ve yurt dıştan meslek geliştirme stratejilerimize takviye oldu.

Medikal görüntüleme alanında suni akıl tabanlı çözümler ortaya koyan, acele durumda MRG ve BT görüntüleri ile inme ve beyin kanamasını bir dakikanın aşağıda tespit edip hekime belirten ve hastaların çare alma şansını artırmayı hedefleyen Hevi AI'ın Kurucu Ortağı Deniz Aliş programın hızlanmalarını sağladığını ifade ederken şöyle konuşuyor: “Bu program sayesinde sağlık durumu alanında klinik çalışma, fiyatlandırma ve satış gibi konularda önemli deneyimler elde ettik.”

Sürdürülebilir tarım uygulamalarına karşın çözümler ortaya koyan ve toprak içinde jel bazlı su ve aktif madde rezervuarları üreten SOYL-GEL'in Kurucu Ortağı Senem Seven programın kendilerini potansiyel dilekçe yapabilecekleri alanlarla buluşturması açısından çok önemli olduğunu kaydederken şu yorumda bulunuyor: “Sera ve tarla denemeleri gerçekleştirebilmemiz için bize öncülük eden program, ürünümüzün teknoloji seviyesini ilerletmede büyük katkı sağladı.”

Radyoloji Eğitiminde Sanal Hakikat iş fikri ve dijital daha alçak inşa ile hastanelerde bakımlı çalışabilecek eğitimi ve deneyimi kazandıran Radyoloji Eğitiminde Sanal Gerçeklik iş fikrinin Kurucu Ortağı Dr. Nuran Akyurt programı şu şekilde değerlendiriyor: “Bir bayan girişimci olarak bana milli ve milletlerarası düzeyde vizyon kazandırdı ve görünüm açımı geliştirdi.”

Süreç içinde işyeri, mahsul ismi, logo değişiklikleri ve bu kapsamda ilgili domainlerin kayıt işlemlerini yapan, mobil ve yapay akıl teknolojileri ile halk kurumları ve özel şirketlerin, çevre sağlığı alanındaki hizmetler hakkında dijital farkındalıklarını artıran Wiseupsolutions'un Kurucusu Kemal Durkaya G4A Turkey Programı hakkında şöyle konuşuyor: “Yeni bir marka meydana getirmek, ortaya konan çözüm ile ilgili verilmek isteneni anlatabilmek ve yeni iş modelleri kurabilmek namına G4A Turkey bize çok katkı sağladı. 3 aylık mentorluk süreci içerisinde ortaya koymakta olduğumuz çözümün global pazarda yer alabilme olasılığının yüksek olduğunu gördük, böylece radikal değişikliklere gittik. Şu lahza Türkiye'de Dijital Us olarak devam denen girişimimizin geliştirdiği fikri, yeni bir vizyon ve misyona taşıyarak "Wiseupsolutions" olarak Estonya'da kuruluş aşamasına getirdik.”

Başvuruları 21 Mart'a kadar devamlı Teşebbüs Hızlandırma Programı G4A Turkey 2021'e  g4a.health/turkey web sitesi üzerinden dilekçe yapabilir ve web sitesinden detaylı bilgi edinebilirsiniz. Ayrıca, Bayer'in sosyal ağ hesaplarını (Instagram, Facebook, LinkedIn, Youtube) peşine düşüp takip edebilirsiniz.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2021/02/24/bayer-g4a-turkey-programi-ile-girisimcilik-ekosistemini-destekliyor/