İnsan sağlığının baş düşmanlarından kanseri iyice ortadan kaldırmasa bile büyük oranda azaltan ve hastanın yaşam kalitesinin negatif gitmemesini sağlayan değişik tedavi yöntemleri var. Bunların tespiti noktasında çoğu vakit yapay zeka destekli teknolojiler ve baret formundaki cihazlardan faydalanıldığına tanık oluyoruz. Geliştirilen yeni bir kaskın çare sürecinde olumlu netice verdiği tespit edildi.

Felçli adamın beyin aktiviteleri cümleye dönüştürüldü

Ölümcül beyin tümörü Glioblastoma tedavisinde yüksek galibiyet gösterdi

Nöroşirürji bölümünden Houston Metodist Nöroloji Enstitüsü araştırmacıları, bir hastanın beynindeki ölümcül düzeydeki tümörü manyetik alan tedavisiyle üçte bir oranında küçülten kask ilerletti. Tedavisi en baskı beyin tümörlerinin başında gelen Glioblastoma’ya aleyhinde etki gösteren cihaz benzer hastalıktan felakete uğramış olanlar için umut taahhüt ediyor.

beyin tümörü

Tedaviye alınan 53 yaşındaki hasta, sorumluluk edilebilir pille çalışan mikroişlemci tabanlı elektronik kontrolöre bağlı üç döner mıknatısa sahip kaskı beş hafta her tarafında klinik gözetiminde kullandı. Ardından tedaviye eşinin de yardımıyla evinde devam etti. Başlangıçta günde 2 saat uygulanan manyetik bölge tedavisi ilerleyen günlerde en fazla 6 saate çıkarıldı. Bu vakit zarfında hastanın beynindeki tümör kütlesi ve hacminin yüzde 31’e değin küçüldüğü saptandı.

Kanserden egemen bir sebeple yaşamını yitirdiği açıklanmış hastanın beyin otopsisinden elde edilen raporlarda, kaskın olumlu netice verdiği bir defa daha doğrulandı. Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi (FDA) tarafından resmî onay bölge kaskı geliştiren araştırmacılar, cihazın kemoterapi ve radyasyon tedavisine gereksinim duymadan beyin tümörünü çözebileceğine dair umutları yeşertti.

Kaynak: shiftdelete.net URL: https://shiftdelete.net/beyin-tumorunu-kuculten-kask-gelistirildi