Beyond Meat ve PepsiCo, bitki bazlı alternatif atıştırmalıklar ve içecekler yaratmak, üretmek ve pazarlamak için bir karşılıklı girişim kurduklarını duyurdu. Girişimin adı PLANeT Partnership olarak açıklandı. Duyuru sonrasında PepsiCo'nun hisseleri takriben yüzde 1 artarken Beyond Meat hisseleri yüzde 30 kadar yükseldi.

Ortaklık, Pepsi'nin sürdürülebilirlik hedeflerine ulaşmasına da tezgâhtar oluyor. Geçen yıl şirket, bilime dayalı emisyon azaltma hedefleri belirleme taahhüdünde bulunan Birleşik Milletler'in sözleşmesini imzaladı. BM'nin 2019 raporu, yiyecek sisteminin sera gazı emisyonlarının yüzde 37′sine katkıda bulunduğunu ortaya koydu. Pepsi de son yıllarda ürünlerindeki şeker miktarını azaltmaya ve portföyüne daha dinç atıştırmalıklar ve içecekler eklemeye çalışıyor.

PepsiCo'nun global CCO'su Ram Krishnan yaptığı açıklamada, bitki bazlı proteinlerin kendileri için heyecan verici bir artış fırsatı olduğunu söyledi. 

Halihazırda sığır ve domuz etine bitki bazlı alternatifler sunan Beyond Meat, Pepsi ile küresel bir yayılma ve pazarlama ağına erişebilecek. Beyond Meat sözcüsü tarafından, daha artı kategori ve daha seri pazara yeni ürünler getirmek girmek muhtemel olacak. Sözcü, ABD iki taraflı girişiminin gelecekte Çin ve Birleşik Krallık'ta da faaliyet göstermeye başlayabileceğini sözlerine ekledi. 

Operasyonlar, PLANeT Partnership adlı bir limited şirket yoluyla yönetilecek. Finansal şartların açıklanmadığını da hatırlatalım.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2021/01/27/beyon-meat-ve-pepsicodan-bitki-bazli-atistirmalik-ve-icecekler-icin-ortaklik-planet-partnership/