İTÜ ARI Teknokent'in Kuluçka Merkezi İTÜ Çekirdek göre her yıl düzenlenen Big Bang Start-up Challenge, 03 Aralık Perşembe günü gerçekleşti. Pandemi nedeniyle İlk defa online olarak düzenlenen etkinlikte girişimcilere toplamda 54 milyon 154 bin TL'lik kaynak ulaştırıldı

Arasında Hollanda, Singapur, Hindistan ve Rusya‘nın da bulunduğu 20 bambaşka ülkeden ve Türkiye'nin 81 bambaşka şehrinden binlerce dilekçe bölge İTÜ Çekirdek'in 87 benzeri finalistinin sanal stantları ziyaretçiler göre gezilirken, bu girişimler arasından sahneye çıkmaya adalet kazanan 20 girişim ise Big Bang sahnesinde sunumlarını gerçekleştirdi.

Sahneye çıkmaya adalet şampiyon ve fuayede yer alan 39 girişim ile ardıl yatırımlarını alan 6 İTÜ Çekirdek mezunu girişimler toplamda 23 milyon 386 bin TL'lik ödül, nakit ve yatırım aldıklarını ilk olarak Big Bang'te duyurdu. Paylaşılan bilgilere göre sahneye meydana çıkan 20 finalist arasından en çok desteği alan birincil üç teşebbüs Syntonym, Bugbounter ve Eyecheckup oldu.

Syntonym girişiminin 1 milyon 940 bin TL, Bugbounter'ın 1 milyon 558 bin TL ve Eyecheckup'ın ise 688 bin TL takviye aldıklarını da ekleyelim. Sunum yapmaya adalet kazanan 20 girişimi ve aldıkları destekleri altında yer alan tabloda görebilirsiniz.

Big Bang'te konuşan İTÜ ARI Teknokent Genel Müdürü Prof. Dr. Attila Dikbaş, üniversitelere yan kuluçka merkezleri sıralamasında dünyada ilk 5'te yer alan İTÜ Çekirdek'i kurmuş ve bugünlere getirmiş İTÜ ARI Teknokent olarak, seneler içerisinde başardıklarının onlara çok daha fazla mesuliyet yüklediğini dile getirdi.

Sürdürülebilir kalkınma, dijital mutasyon ve tasarım, hayat bilimleri ve sağlık teknolojileri, gıda ve tarım teknolojileri gibi alanlara yeni dönemde yeni paydaşlar ekleyerek çağrı yapacaklarını bildiren Dikbaş, yatırım rakamlarının da katlanarak artırılacağını da sözlerine ekledi.

Big Bang Başlangıç-up Challenge'a İstanbul Sanayi Odası ve Elginkan Vakfı'nın Elmas Paydaş; Otomotiv Endüstrisi İhracatçılar Birliği (OİB), Petrol Ofisi, Teknoloji ile Üretelim Platformu ve EnerjiSA'nın Platin Paydaş; Agito, AKSigorta, Allianz, Anadolu Efes, AvivaSA, Commencis, Eksim, EPDK/Elder, Eureko Sigorta, HDI Sigorta, Migros, Teknasyon, Türkiye Sigorta, Türkiye Yaşam Emeklilik ve Inşa Kredi Teknoloji'nin Altın Paydaş; DataMarket, Uyruk ve Yalçıner Patent'in Gümüş Paydaş olarak katıldıklarını ve girişimlere destek olduklarını da paylaşalım.

Kaynak: webrazzi.com