Ülkemizin en önemli zincir marketlerinden biri olan BİM, yeni bir mobil başvuru formu ile karşımıza çıktı. Pandemi ile birlikte daha da tartı şampiyon temassız ödeme konusunda manâlı adımlar atan BİM, BİMPARA isimli mobil uygulaması ile birlikte müşterilerinin birbirlerine para gönderebilmelerini ve temassız bir şekilde ödeme yapabilmelerini sağlayacak.

Keza iOS keza de Android platformunda ücretsiz olarak bulunan BİMPARA uygulaması, kredi kartınızla BİMPARA uygulamasından kendi hesabınıza yükleme yaparak nakit ya da kredi kartı taşımadan BİM marketlerinde alışverişlerinizi temassız ödeme ile tamamlamanıza odaklanıyor.

Başvuru Formu üzerinden dilediğiniz kişiye BİMPARA gönderimi yapabileceğinizi de ekleyelim. Gönderilen BİMPARA'lar yeniden BİM marketlerinde yapacağınız alışverişlerde kullanılabiliyor. Kendi hesabınıza tek seferde asgari 50 TL en fazla 2 bin TL olacak şekilde doldurma yapabilir, başkalarına ise tek seferde asgari 10 TL, en fazla 500 TL olacak şekilde gönderim yapabilirsiniz.

Kısacası bir gün içinde maksimum 4 seferde ve toplamda maksimum 6 bin TL tutarında BİMPARA yüklemesi yapabilirsiniz. Mobil uygulamaya sahip olmayan kişilere BİMPARA gönderebileceğinizi de ekleyelim. Mobil tatbik kullanmayan kişiler, gönderdiğiniz tutarı tek seferde harcamalarına olanak verecek bir şifreye sahip olan SMS alacaklar. Şifreyi kasiyere ileterek gönderilen BİMPARA'ları harcayabilirler.

Başvuru Formu üzerinden gönderilen BİMPARA'ların iki sene tatbik süresi olduğunu da ekleyelim. BİMPARA yüklendikten sonradan ise BİM kasalarında QR kodla ya da uygulamada yer alan 6 haneli kod ile birlikte temassız ödeme gerçekleştirebilirsiniz. Uygulamanın "Hesabım" kısmında son 3 aya dair tüm hesap hareketlerinizi görebileceğinizi de ekleyelim.

Geçtiğimiz dönemlerde yeniden BİM'e alt bir market zinciri olan File Market'in FİLEPARA isimli uygulaması karşımıza çıkmıştı. BİMPARA ve FİLEPARA uygulamalarının hem tasarım ayrıca de işleyiş açısından oldukça benzerlik gösterdiklerini de keza ekleyelim.

Dilerseniz BİMPARA uygulamasını Android için buradan, iOS için ise buradan indirebilirsiniz.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2021/05/25/bim-den-fintech-ekosistemine-ilk-adim-bimpara-ve-filepara