Kripto para borsası Binance, kullanıcıların NFT'ler oluşturabileceği, satın alabileceği ve satabileceği kendi pazarını oluşturuyor. Binance bu hamlesiyle OpenSea, Nifty Gateway, SuperRare gibi en bilinen NFT pazar yerlerine karşı taraf olacak. 

Son dönemin en fazla dikkat çeken kavramlarından biri hiç şüphesiz NFT. Webrazzi takipçileri NFT'nin ne olduğunu zaten iyi biliyor; ancak bilmeyenler için de küçük bir özet geçmiş olalım. NFT'nin açılımı Non-Fungible Token. Bunu Türkçe'ye değişimi mümkün olmayan para ya da çip olarak çevirebiliriz. Özel bir kriptografik token türü olan NFT, kopyalanamıyor ve türünün tek örneği.

NFT'nin eşsiz ve biricik olması, ortak olarak kendi türünden başka bir token ile takasının yapılamamasına yol açar. Bu durumda NFT'ye aktarılan bir sanat eserinin özgünlüğü kolayca doğrulanabilir ve eserlerin kopyalamasının önüne geçiliyor. NFT'lerin alım ve satımının yapıldığı yerler ise NFT pazar yerleri. İşte şu anda Binance'in adım attığı nokta da burası.

Haziran ayında yayına alınacak

Ticaret hacimleri açısından dünyanın en büyük kripto borsası olan Binance, platformunun iki piyasayı işleteceğini söyledi. Bunlardan ilki en iyi müzayedeler ve sergiler için birinci derslik bir mekan, ikincisi ise herkesin yeni token baskın yapmak için kullanabileceği standart bir ticaret pazarı.

Binance, premium segmentin büyük müzayedelerin gelirlerinden yüzde 10′luk bir kesinti yapacağını ve yüzde 90′ının sanatçılara gideceğini söyledi. Binance'e kadar, jurnal alım satım piyasası yüzde 1 işlem ücreti alırken, içerik oluşturucular durmadan yüzde 1 telif hakkı alacak.

Binance'in NFT özelliği haziran ayında piyasaya sürülecek. Fakat sanatçıların potansiyel ortaklıklar hakkında firma ile iletişime geçebileceği bir sayfası yayına alındı. Binance'in NFT sayfasına buradan ulaşabilirsiniz.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2021/04/27/binance-nft-pazar-yeri-olusturuyor