COVID-19 aşıları için yaş grupları düşüyor. Son çalışmalara göre çoğu aşı çocuklar için de güvenilir. Fakat endişeler kuşkusuz devam ediyor. Ebeveynlerin büyük bir kısmı çocuklarının koronavirüse karşı aşı olup olmaması konusunda belirsiz. bununla beraber ABD, AB, Kanada ve Ürdün gibi çoğu ülke 12 yaş ve üzeri çocukların da koronavirüse aleyhinde aşı olmasını öneriyor. Avustralya’nın tıbbi düzenleyicisi de Pfizer / Biontech aşısını 12 ila 15 yaş arası çocuklar için onaylamıştı. Peki, dünyada son koşul ne?

En yüksek COVID-19 aşı oranına sahip 25 ülke

Ürdün, COVID-19 aşıları için yaş sınırı 12’ye düşürdü

Ürdün sıhhat bakanlığı Cumartesi günü bir açıklama yaptı. Koronavirüs aşısının artık 12 yaş ve üstü çocuklar için mevcut olacağını duyurdu. Bakanlık Facebook sayfasından yaptığı açıklamada, “25 Temmuz Pazar gününden başlayarak ve randevu gerektirmeden COVID-19 aşı yaşını 12’ye indirmeye karar verdik.” dedi.

covid-19 aşısı

Ürdün Sağlık Durumu Bakanlığı açıklamasının devamında ise şöyle dedi: “Aşılama isteğe bağlı olacak. 18 yaşından küçükler, vâsilerinin onayı ile Pfizer-BioNTech aşısı olabilecek.” Böylece, çocuklarda COVID-19 aşıları için bir ülke daha adım atmış oldu.

10 milyon nüfuslu Ürdün, salgının başlangıcından bu yandan 9 bin 900’den fazla vatandaşını koronavirüsten dolayı kaybetti. Resmî vaka sayısı ise 763 bin 900 küsur. Ülkede yaklaşık 1,9 milyon birey aşı dozlarının tamamını aldı. Hem 2,7 milyon kişiye ise birincil aşı dozu yapıldı.

12 yaş için covid-19 aşıları

Ürdünlü yetkililer halkı COVID-19 aşılarını olmaya zorluyor. Bunu yapmayanları hedef alan kısıtlayıcı ve cezalandırıcı önlemler aldı. Mesela, aşılanmamış veya kısmen aşılanmış kamu çalışanlarından haftada iki kere olumsuz COVID-19 testi gerekli tutuldu. Bir De tam aşılı olmayanlara egzersiz ve oturma izinlerinin verilmesinin ya da yenilenmesinin yasaklanması yer alıyor.

Amerika Birleşik Devletleri, Kanada ve Avrupa Birliği 12 yaşındakiler için Pfizer-BioNTech aşısına zaten müsade vermişti. Ürdünlü yetkililer, geçtiğimiz ay toplam yaklaşık 12 milyon COVID-19 aşı dozu almak üzere farklı alanlara yönlendirilmiş anlaşmalar imzaladığını açıklamıştı. Keza beş milyon ilave aşı sipariş etmeyi planladıklarını da belirtmişti. Gerisinde Ürdün, geçtiğimiz hafta sonu Washington‘dan yarım milyon Pfizer-BioNTech aşı dozu aldı.

Kaynak: shiftdelete.net URL: https://shiftdelete.net/bircok-ulkede-12-yas-icin-covid-19-asilari-acildi