Singapur merkezli bitki bazlı alternatif et üreticisi Next Gen, Temasek, K3 Ventures, Singapur Ekonomik Yeniden Yapılanma Kurulu'nun bir yatırım kolu olan EDB New Ventures, NX-Food, FEBE Ventures ve Blue Horizon gibi yatırımcılardan 10 milyon dolar tohum yatırım aldığını açıkladı. Şirket, önümüzdeki ay Singapur restoranlarında Tindle adlı bitki bazlı tavuk markasını piyasaya sürecek.

Next Gen, PitchBook'tan alınan verilere dayanarak, bu yatırımın bitki tabanlı bir gıda teknolojisi şirketi tarafından şimdiye kadar alınan en büyük tohum yatırım olduğunu iddia ediyor.

Next Gen'in ilk ürünü Tindle Thy, tavuk butlarına bir alternatif olarak sunuluyor. Ürünün içeriğinde su, soya, buğday, yulaf lifi, hindistancevizi yağı ve metilselüloz bulunuyor. Ama tavuk yarı lezzetinin anahtarının, ayçiçek yağı gibi bitki bazlı yağların ve buna müsade veren doğal aromaların kayıtlı bir karışımı olduğu belirtiliyor. Şirket, Beyond Meat ve Impossible Foods gibi isimlerin bulunduğu sektörde, tavuk bazında lider olmayı hedefliyor. 

Girişimin kurucuları Timo Recker ve Andre Menezes, yiyecek endüstrisinde uzun yıllara dayanan deneyime sahip. Recker, geçen yıl LIVEKINDLY Collective göre satın alınan bitki bazlı bir et üreticisi olan Alman merkezli LikeMeat'i kurdu. Menezes'in yiyecek kariyeri, Brezilya'da dünyanın en büyük kümes hayvanı ihracatçılarından birinde başladı. Yenilikçi, sürdürülebilir ürünlere odaklanan Singapurlu bir ithalatçı ve distribütör olan Country Foods'ta genel müdür olarak atama yaptıktan sonradan bitki bazlı et ile çalışmaya başladı.

Next Gen, önümüzdeki bir ya da iki sene içinde daha artı marka ve mahsul piyasaya sürmeyi ve niyet pazarlarında genişlemeyi planlıyor. Bu amaç pazarlar aralarında ABD, Çin, Brezilya ve Avrupa yer alıyor.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2021/02/25/bitki-bazli-et-ureticisi-next-gen-10-milyon-dolar-tohum-yatirim-aldi/