Dünyanın sahip olduğu biyoloji ile ilgili çeşitlilik tez yıkım edililiyor. Biyoloji Ile Ilgili farklılık, kalıtımsal, insan sağlığı, idareli huzur, gıda güvenliği ve güvencesi açısından büyük öneme sahip. Çünkü yaşamın çeşitliliğinin korunması ve izlenmesi insanoğlunun hayatta kalabilmesi açısından zorunlu.

Bugün edindiğimiz bilgilere kadar biyoloji ile ilgili farklılık izleme şirketi NatureMetrics'i 15 milyon dolar yatırım aldı. 15 milyon dolarlık yatırım turu, BNP Paribas ve 2150 VC kadar yönetildi. Kat Bruce ve Katie Critchlow göre kurulan Nature Metrics, biyoloji ile ilgili çeşitliliği tespit etmek ve korumak için suni akıl temelli olarak yöntemler geliştiriyor.

Şirketlerin biyolojik çeşitliliğin gidişatını izlemesi için veri topluyor. Buna ilişkin bilgi tabanı oluşturuyor. İngiltere merkezli şirket, bu nedenle bir yatırımın performansı üzerinde manâlı etkileri bulunabilecek çevresel, sosyal ve yönetişimsel uygulamaları bereketli ışık halkası getiriyor. Çünkü birçok şirket biyoloji ile ilgili çeşitlilik bütünlüğünü önemsiyor. Şirketler, iklim taahhütleri doğrultusunda şirket faaliyetlerinden kaynaklanan karbon emisyonlarını minimuma düşürmeye çalışıyor.

Bir taraftan Binyıl Ekosistem Değerlendirme Raporu verilerine kadar dünya üstünde 5-30 milyon arası cins bulunuyor. Bunların yalnızca takriben 2 milyonu resmi olarak tanımlandığı belirtiliyor. Keza Dünya üstünde tanımlanmış türlerin yüzde10'undan daha azı için koruma statüsünde olduğu kaydediliyor.

Bilhassa 1980'li yıllardan itibaren daha belirgin hale gelen küresel ısınma ve küresel iklim değişikliğinin yarattığı etkiler gen kaynakları gibi biyolojik çeşitliliğin temel parçaları olan sistemleri olumsuz etkiliyor. Bu noktada sürdürülebilir yeniden yapılanma stratejileri bütünleşmiş yaklaşımlarla biyoloji ile ilgili çeşitliliğin korunmasında kayda değer ülkü geliyor.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2022/05/26/biyo-cesitlilik-izleme-sirketi-naturemetricsi-15-milyon-dolar-yatirim-aldi