Dijital sıhhat girişimi Novi Health 5 milyon dolar yatırım aldı. A Serisi yatırım turu Monk's Hill Ventures göre yönetildi. Singapur merkezli şirket yeni gelen yatırımı meslek ve Ar-Ge süreçlerini ilerletmek için kullanacak.

Novi Health, 2018 yılında kronik hastalıklar alanında çalışan üç doktor Joanne Tay, Sue Ann Toh ve  Kyle Tan kadar kuruldu. Şirket, kronik hastalıkların izlenmesi ve tedavisi üzerine odaklanıyor. Novi Health, Novi Magnum ve Novi Optimum Plus adlı iki ürünle dikkat çekiyor. Novi Magnum, diyabet hastalığına odaklanarak tıbbi bakım ve aralıksız glikoz peşine düşüp takip hizmeti veriyor. Novi Optimum Plus ise kilo belirlemek isteyen insanların sürdürülebilir ve dinç kilo vermesini sağlıyor. Çünkü yapılan incelemeler gösteriyor ki fazla kilo kronik birçok hastalığa zemin hazırlıyor.

McKinsey&Co. tarafından hazırlanan bir rapora tarafından, Asya dijital sağlık pazarının 2025'te 100 milyar dolara ulaşacağı tahmin ediliyor. Singapur merkezli iki şirket sıhhat teknolojileri sektöründe dikkat çekti. 

Geçen Şubat ayında sıhhat teknolojisi girişimi MiyaHealth Singapore Technologies Engineering Ventures ve Elev8 liderliğinde 4,8 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu. Şirket, yeni gelen yatırımı Ar-Ge çalışmaları ve yurt dışı açılımı için kullanacağını açıkladı. Teşebbüs, şimdiye kadar 12 binden artı doktorla çalıştı.

2019 yılında kurulan MiyaHealth, şimdi iki teknoloji ürünü sunuyor. Hasta navigasyon programı olarak da tanımlanan MiyaPatient, kronik hastalıklara sahip kişilerin hastalık sürecini yönetmesini sağlıyor. Suni zeka destekli MiyaPayor ise sigorta şirketlerini odağına alıyor. Şirketlerin sağlık durumu planı tasarlamasına muavin oluyor. Bu Nedenle sıhhat hizmetlerinde idari ve tıbbi maliyetleri düşüyor.

Bu yılın Nisan ayında ise uzaktan sağlık izleme platformu HealthBeats, 3 milyon dolar tohum yatırım aldı. Şirketin tohum yatırım turu Heritas Capital ve Seeds Capital liderliğinde gerçekleşti. Singapur merkezli şirket, yeni gelen yatırımı Ar-Ge süreçlerini ilerletmek için kullanılacak.

Aileen Lai tarafından kurulan HealthBeats, 2018 yılından beri faaliyete başladı. Şirket, Remote Vitals Monitoring adında bir platforma sahip. Platform, cisim sıcaklığı, kan basıncı, kan şekeri ve cisim ağırlığı gibi sağlık verilerini gerçek zamanlı olarak kaydediyor. Sağlık çalışanları kullanıcılara online danışmanlık hizmeti sunuyor. Hem sağlık durumu harcamalarında yüzde 50 tasarruf sağlıyor.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2022/11/25/dijital-saglik-girisimi-novi-health-5-milyon-dolar-yatirim-aldi