New York'ta Morgan Stanley'de eski bir kuant geliştiricisi olan Sunghyun Park tarafından 2020 yılında hayata geçirilen ve yapay akıl için çipler tasarlayan Rebellions, Seri A turda, Pavilion Capital, Korean Development Bank, SV Investment, Mirae Asset Capital, Mirae Asset Ventures, IMM Investment, KB Investment ve KT Investment gibi yatırımcılardan 50 milyon dolar yatırım aldı.

Rebellions'ın mevcut destekçileri Kakao Ventures, GU Equity Partners ve Seoul Techno Holdings'in de tura katıldı. Şirket, aldığı yatırımı kurumsal sunucularda kullanılacak olan ATOM adlı ikinci AI çip prototipini seri üretmek için kullanacak. Rebellions ayrıca, çalışan sayısını iki katına çıkaracak ve ABD'de de bir ofis açacak.

Rebellions, yapay akıl çip mimarlarının, silikonlar ve algoritmalar arasındaki yazılım yığınlarının etkili soyut katmanlar sağlayabileceğine inandıkları için genelde gelişmiş derin öğrenme özelliklerine ve gereksinimlerine uyarı etmediklerini söylüyor. Ancak şirket, bu çiplerin pahalı özel silikon kaynaklarını bereketli bir şekilde kullanabileceğini düşünmüyor ve daha yerel donanımların desteklenmesi ve etkinleştirilmesi durumda, daha yüksek performans elde edileceğini bahis ediyor.

Rebellions, temeldeki silikon mimarileri ve derin öğrenme algoritmaları arasındaki boşluğu çift yönlü olarak kapatarak orijinal yapay akıl hızlandırıcıları oluşturuyor. Silikon bütçelerinden daha iyi yararlanmak için algoritma sınırlarını zorlarken, silikona özel DL çekirdekleri yoluyla gelişmiş derin öğrenme özelliklerini birleştirmek için yapay zeka işlemcilerini her tarafta tasarlıyor. Bunu yaparken de optimize edilmiş yazılımla birlikte alana özgü bir yapay zeka işlemcisi sunmayı amaçlıyor. Şirket, merkezi olmayan programlama modeli ile birlikte müşterilerin, dinç ve enerji açısından verimli yapay akıl donanımıyla ve sorunsuz entegrasyon kurabileceğini belirtiyor.

Rebellions, ION adlı ilk yapay zeka çiğini piyasaya sürmek için potansiyel müşterilerle görüşüyor. Sunghyun Park, şirketin ION müşterilerinin global yatırım bankalarını içerebileceğini ve ikinci çip ATOM'un bulut sektöründeki ve veri merkezlerindeki büyük şirketleri hedeflediğini söylüyor.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2022/06/03/yapay-zeka-icin-cipler-tasarlayan-rebellions-50-milyon-dolar-yatirim-aldi