Akıl ve ruh sağlığına odaklanan ABD merkezli sağlık durumu girişimi Osmind, 40 milyon dolar yatırım aldı. 40 milyon dolarlık yatırım turu DFJ Growth liderliğinde gerçekleşti. Tura katılanlar aralarında Susa Ventures, General Catalyst, Future Ventures, Tiger Global, Pear VC yer aldı. Keza Lachy Groom, Brent Saunders, Helena Goodman ve Ariel Katz gibi melek yatırımcılar uyarı çekti. Yeni yatırımla şirketin toplam yatırım miktarı 57,2 milyon dolara çıktı. 

Jimmy Qian ve Lucia Huang kadar faaliyete geçirilen şirket, us ve ruh sağlığı hastalıkların araştırılması ve tedavisi konusunda çalışıyor. 2020 yılında kurulan şirket, bunalım, anksiyete, madde bağımlılığı gibi psikolojik hastalıklara odaklanıyor. Platform, bu hastalıklar konusunda çalışan afiyet çalışanlarına EHR yani elektronik afiyet kaydı verisi sunuyor. 

Yatırımcıların yeni gözde alanı

Yatırımcılar gözünde akıl ve ruh sağlığı hastalıkları üstüne çalışan dijital sıhhat platformları epeyce popüler olmaya başladı. Hatta Geçen ay depresyon gibi ruhsal hastalıklar için evde ketamin tedavisi uygulayan NUE Life Health, 23 milyon dolar yatırım aldığını aktarmıştık. 2020 yılında Juan Pablo Cappello kadar faaliyete geçirilen şirket, psikedelik terapi yöntemini kullanıyor. Kişiselleştirilmiş ve kanıta dayalı tedaviler sunmak namına yapay akıl teknolojisinden yararlanıyor.

Benzer ay içinde fikir sağlığı uygulaması Real'in 37 milyon dolar yatırım aldığını yazmıştık. B serisi yatırım turunu Owl Ventures yönetmişti. Yatırım turuna Lightspeed Venture Partners, Kadın Kurucular Fonu, Forerunner Ventures ve BBG Ventures katılmıştı. ABD merkezli şirket, yeni gelen yatırım, şirketin meslek süreçlerini ilerletmek için kullanılacağı açıklanmıştı.

2019 yılında hayata geçirilen başvuru formu; ilişkiler, vesvese, kariyer, gerginlik ve bunalım kaynaklı ruhsal hastalıklara odaklanıyor. Columbia Üniversitesi'nde klinik psikoloji eğitimi alan 27 yaşındaki Ariela Safira kadar kuruldu.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2022/05/11/akil-sagligina-odaklanan-osmind-40-milyon-dolar-yatirim-aldi