Yerli OTT platformu BluTV'nin kurucusu ve CEO'su Okumuş Doğan Yalçındağ, dün itibarıyla CEO'luk görevini Deniz Şaşmaz Oflaz'a devretti. BluTV'nin sosyal hesaplarında paylaşılan bilgilere göre, Okumuş Doğan Yalçındağ, Idare Heyeti Başkanı olarak görevine devam edecek.

2016 yılında BluTV'deki alıştırma hayatına "Content Strategy and Acquisitions Manager" göreviyle başlayan Deniz Şaşmaz Oflaz, 2018 yılında "Head of Content Acquisitions & Productions" göreviyle çalışmalarına devam etti. Oflaz, 2020 yılında Chief Commercial Officer" ve 2021 yılında "Chief Commercial & Content Officer" unvanlarıyla BluTV'deki görevlerini sürdürdü. 

Açık Fikirli Doğan Yalçındağ'ın  BluTV'yi 7 sene önce yayınlama hayatına başlattığını hatırlatalım. Platform, 2021 yılında ise medya devi Warner Bros. Discovery ile stratejik bir ortaklığa imza attı. Ticaret Sicili Gazetesi'nde yer alan bilgilere göre Discovery, BluTV'nin yüzde 35 hissesi için 20 milyon dolar ödedi. Ortaya meydana çıkan bir öteki önemli veri ise yukarıda da belirttiğimiz gibi girişimin değerlemesi ile ilgili oldu. Paylaşılan bilgilere tarafından o dönemde BluTV'nin değerlemesi ise 57 milyon dolar seviyelerine ulaştı.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2023/01/10/blutv-nin-kurucusu-ve-ceo-su-aydin-dogan-yalcindag-ceo-luk-gorevini-deniz-sasmaz-oflaz-a-devretti