Otomotiv üreticisi BMW, Amazon göre düzenlenen Devices and Services (Cihazlar ve Hizmetler) etkinliğinde Alexa tabanlı bir sesli tezgâhtar geliştireceğini duyurdu. BMW'nin amacı, dijitalleşme konusunda rekabette bir adım öne çıkmak. Amazon ise araba dünyasındaki payını ilerletmek ve genişletmeyi hedefliyor. Bir taraftan BMW kullanıcıları birinci tür sesli asistan özelliğini kullanmaya devam edebilecek. Bu özelliğin iki yıl içinde piyasaya sürüleceği açıklandı. 

Dünyanın en kayda değer otomobil üreticilerinden olan BMW, Disrupt SF 2018 etkinliğinde otomobiller için geliştirdiği kişisel sesli asistanını duyurmuştu. Araba içinde kullanabileceğini kişisel bir sesli tezgâhtar tasarlayan BMW, akıllı asistanını BMW Intelligent Personal Assistant olarak adlandırıyor.

Araba dünyasında kayda değer bir yere sahip olan BMW, bu hafta yeni elektrikli arabası The XM ile gündeme geldi. Şirket, bu modeli Lamborghini Urus, Aston Martin DBX, Bentley Bentayga gibi süper lüks spor araba markalarının alıcılarına karşın geliştirdi. Niyet, bu markalarla rekabet edebilmek. The XM, bu sene içinde BMW'nin Güney Karolina'daki Spartanburg fabrikasında üretilmeye başlanacak. 2022'nin sonlarında ABD'de satışa çıkacak. Avrupa'da ise 2023'ün yaz aylarında tüketiciyle buluşacak.

Yaklaşık 50 kilometre menzile sahip olan BMW XM, şarj edilebilir hibrit yapısı ile dikkat çekiyor. Vasıta, 644 beygir gücüne sahip. Araba markasının en güçlü ve en pahalı modeli olarak nitelendirilen aracın fiyatının 160 bin dolardan başlayacağı tahmin ediliyor. Araç, 2 bin 700  kilogram ağırlığında olacak.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2022/09/29/bmw-alexa-tabanli-bir-sesli-asistan-gelistirecegini-duyurdu