Otobanlarda, dar caddelerde, yoğun trafikte rahatça kullanılabilecek olan otomobil, İngiltere Londra’da veya Çin’in pek çok şehrinde satışa sunulacak. Sürücüsüz otomobiller, her noktada test ediliyor. Şimdiye kadar da, ufak tefek park hataları ve tek tük kazalar -ki hiçbirinde, herhangi bir insan ne yaralandı ne öldü- dışında hiçbir problem çıkmadı. Dünyanın en büyük üreticileri, projeyi dur durak bilmeden devam ettiriyor. Google ile Apple gibi bilişim devleri de, kendi araçlarını üretme konusunda büyük yol katetti.

Alman üst sınıf otomobil üreticisi BMW’nin Yönetim Kurulu Başkanı Harald Krueger, kesin tarihi açıkladı. Harald Krueger,sürücüsüz araçların en geç beş yıl içerisinde, kuvvetle-muhtemel ise 2021 başında yollarda olacağını duyurdu.

Harald Krueger, hissedarlara yaptığı açıklamada “Saf elektrikli motoru ile günümüz benzinli araçlarını geride bırakacak BMW i8 Roadster modelimiz 2018 yılında piyasaya sürülecek. Sürücüsüz aracın temel prensipleri de, BMW i8 Roadster’ın altyapısında konumlanacak. Safkan sürücüsüz ve elektrikli aracımız BMW i Next ise 2021 başında, kullanıcıların beğenisine sunulacak. i Next; Sürücü gerektirmeyen kullanımı, dijital iletişim ağı, akıllı ve hafif tasarımı ile elektro-mobilitenin geleceği olacak.Amacımız son derece açık: Sürücüsüz otomobil pazarının zirvesine, açık ara yerleşmek. Sürücü ve yaya güvenliği ise nihai önceliğimiz. İnsan hatalarını asgari düzeye indirgeyip, trafikteki ölüm ve yaralanmaları tarihin tozlu yapraklarına yollamak istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

BMW de bu gelişmeler sürerken, diğer bir Alman Daimler ise Apple ile ortak bir sürücüsüz otomobil anlaşmasında da el sıkışmak üzereler.