Usain Bolt tarafından hayata geçirilen Miami merkezli Bolt Mobility, ABD'nin bir takım şehirlerinde iz bırakmadan kayboldu. Laf konusu şehirlerde şirketin ekipmanları terk edildi, kullanıcılar Bolt'a ulaşmak istediklerinde ise mesajları ve aramaları cevapsız kaldı. 

TechCrunch'ın özel haberine tarafından Bolt Mobility'nin Portland, Oregon, Burlington, South Burlington ve Winooski şehirlerinde faaliyetlerini durdurduğu iddia ediliyor. Bu şehirlerdeki yetkililer, Bolt'un CEO'su Ignacio Tzoumas da dahil edinmek üzere herhangi bir yetkiliye ulaşamadıklarını söylüyor. TechCrunch ekibine kadar, Bolt Mobility'yi temsil eden PR ajansı da şirketle ilişiğini kesmiş durumda.

Bolt Mobility, Portland'daki hizmetini 1 Temmuz'da durdurdu. Şirketin güncellenmiş sigorta sağlamaması ve bir takım ödenmemiş ücretleri ödememesi üstüne Portland'ın Bolt Mobility'nin faaliyet görüş iznini askıya aldığı belirtildi. Richmond'ın lokal yayınına tarafından, Bolt Mobility, Richmond'daki faaliyetlerini 7 Haziran'da durdurdu.

Bolt Mobility'nin sosyal medyasının da son haftalarda epeyce tembel olduğunu görüyoruz. Şirket, 10 Haziran'dan beri Instagram'da veya 1 Haziran'dan beri Twitter'da paylaşımda bulunmadı. 

Bolt Mobility, en son geçtiğimiz yılın sonlarında "MobilityOS" adını verdiği kullanım içi navigasyon sistemini satmaya başlamıştı. bu vesileyle Bolt Mobility'yi bir diğer şirket olan Bolt ile karıştırmamak gerekiyor. Şirketlerin ikisi de aynı bir şekilde etkinlik gösterse de diğer girişim Bolt, Estonya merkezli. 

Laf konusu faaliyet durdurmalarla ilgili şirketten herhangi bir tanımlama yapılmadı. Ama Bolt Mobility, bu şehirlerde faaliyetlerini durdurduysa hiç kuşkusuz bir noktada resmi bir tanımlama da yapacaktır. 

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2022/08/01/bolt-mobility-abdnin-bazi-sehirlerinde-iz-birakmadan-kayboldu