Hong Kong merkezli yazılım firması Animoca Brands, popüler non-funible token (NFT) projesi Bored Ape Yacht Club'ın yaratıcılarına blockchain tabanlı bir oyun yaratmaları konusunda tezgâhtar oluyor. Oyun hakkında o kadar fazla şey bilinmemekle birlikte, kullanıcıların oyunu oynayarak reel servet elde etmelerini sağlayan bir oyna-kazan sistemine sahip olacağı belirtiliyor. Oyunun gelecek yılın 1 Nisan ile 30 Haziran aralarında yayınlanacağı düşünülüyor.

Animoca Brands'in kurucu ortağı ve yönetim kurulu başkanı Yat Siu yaptığı açıklamada, NFT'lerin yükselen dünyasını Bored Ape Yacht Club kadar enerjik bir şekilde temsilcilik edebilen fazla az ikon olduğunu söylüyor. Siu, bu kültürel dönüm noktası için bir oyun üstünde iş birliği yapmaktan olağanüstü coşku ve kibir duyduklarını dile getiriyor.

Animoca Brands ile karşılıklı bir teşebbüs olan BAYC P2E oyununun 2022'nin ikinci çeyreğinde piyasaya sürülmesi bekleniyor. Bored Apes'in müzik endüstrisindeki artan erişimi ve varlığı göz önüne alındığında, gelecek sürüm hakkında şimdi fazla az şey biliniyor olsa bile oyun alanındaki bu hücum, bütün NFT'lerdeki en manâlı marka açılımlarından biri olabilir gibi görünüyor.

Animoca Brands, açık metaverse oluşturmaya yardım etmek için NFT'ler ve oyun aracılığıyla dijital sahiplik haklarını yönlendiren dijital davet, blockchain ve oyunlaştırma şirketi olarak etkinlik gösteriyor. Hong Kong merkezli Animoca Brands, ekim ayında 2,2 milyar dolarlık değerlemeyle 65 milyon dolar yatırım almıştı. 

Bored Ape Yacht Club ise popüler kültürde yerleşik ülkü gelen Ethereum blockchain'de 10 bin Bored Ape NFT'yi taşıyan bir koleksiyon. Yuga Labs tarafından oluşturulan her Bored Ape NFT'si, sahiplerine mahsul indirimlerinden etkinliklere dek farklı alanlara yönlendirilmiş avantajlar sunuyor. Aslen BAYC olarak tanıdık koleksiyon, 2021 yılının nisan ayında piyasaya sürüldü ve Bored Ape Kennel Club (BAKC) ve Mutant Ape Yacht Club (MAYC) alt koleksiyonlarını içerecek şekilde büyüdü.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2021/12/14/bored-ape-yacht-club-ve-animoca-brands-oyna-kazan-temali-blockchain-oyunu-uzerinde-calisiyor