Bakış işleme ve derin öğrenme teknolojileri ile geliştirdiği donanımları zirai ekipmanlara entegre eden ve operasyonel verimliliği artıran ürünler üreten bir girişim olarak karşımıza çıkan Bridgesoft, yatırım aldığını duyurdu.

Bridgesoft tarafından paylaşılan bilgilere göre girişim, 1 milyon dolar değerlendirme üzerinden birincil yatırımını aldı. Edindiğimiz bilgilere göre laf konusu yatırım Actonn tarafından yapıldı. Actonn'un Bridgesoft'a ne dek yatırım yaptığı ise paylaşılmadı. 

Harvard Alumni Entrepreneurs'ü girişimcilere networking ve yatırım fırsatı arzetmek amacıyla Türkiye'ye getiren bir platform olan Actonn, yapay akıl ve alet öğrenimi alanında incelemeler yapan firmalarla milletlerarası alanda iş birliği yürütmekle birlikte, Türkiye'de Harvard Alumni Entrepreneurs liderlerini de girişimcilik ekosistemine adapte etmeyi hedefliyor.

Berkay Koçak göre 2020 yılının Ekim ayında TÜBİTAK 1512 desteği ile kurulan Bridgesoft, 2021 yılı boyunca yapay akıl destekli zirai ilaçlama makinesi için Ar - Ge çalışmalarını gerçekleştirdi.

Bridgesoft tarafından paylaşılan bilgilere kadar 2021 itibarıyla girişimin ilk zeki tarım projesi olan suni akıl destekli zirai ilaçlama makinesinin (Smart SprayeX) MVP'si de tamamlandı. Smart SprayeX, tarlada rekolteyi düşüren yabani otların ilaçlanması sırasında yabani otu suni zeka ile saptama ederek ilacı yalnızca ota püskürten bir ilaçlama sistemi olarak çalışıyor.

Bu püskürtme yöntemi ile yabani ot ilacından her ilaçlama döneminde yüzde 70 ila yüzde 90 arası tasarruf edilmesi hedefleniyor. Edindiğimiz bilgilere göre Bridgesoft, söz konusu yatırımı MVP geliştirmeleri için aldı. Bridgesoft'un saha testlerinin gerisinde 2022 yılının ilk çeyreği içinde ticarileşme aşaması için yatırım turunu çıkmayı planladığını da ekleyelim.

Bridgesoft'un KWORKS'ün 2021 yılı hızlandırma programlarına seçilen girişimler aralarında yer aldığını da geçtiğimiz Nisan ayında sizlere aktarmıştık.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2021/12/30/bridgesoft-1-milyon-dolar-degerleme-uzerinden-yatirim-aldi