Afiyet çalışanlarına meslek bulma imkanı sağlayan ShiftMed 200 milyon dolar yatırım aldı. 200 milyon dolarlık tur, Panoramic Ventures liderliğinde gerçekleşti. ABD merkezli şirketin yatırım turuna Audacious Capital ve Blue Heron Capital katıldı. Şirket, yeni gelen yatırımı etkinlik gösterdiği pazarları genişletmek için kullanacak. 

2019 yılında kurulan ShiftMed, hemşireleri ek personel arayan afiyet tesisleriyle buluşturan bir platform olarak ön plana çıkıyor. Kullanıcılar, yani hemşireler ne süre ve nerede niyetlenmek istediklerine kendileri seçiyor. Todd Walrath tarafından kurulan şirket, hemşirelerin çalışacakları kuruma gidebilmelerini karşılamak için Uber Health ile çalışıyor. Kullanıcılar, W-2 yani serbest çalışan olarak konumlanıyor. Şirket, sağlık durumu alanına yatırımların yapıldığı en yoğun dönem olan 2021 yılında 45 milyon dolarlık yatırım almıştı. 

Covid-19 pandemisi afiyet çalışanları üstünde büyük bir baskı yarattı. İlk dönemde yaşanan belirsizlik ve panik sıhhat çalışanlarının uzun saatler çalışmasına niçin oldu. Bu da sağlık profesyonelleri arasında tükenmişliğe yol açtı. Bu da dünya genelinde sıhhat sektörü içinde meslek gücü krizine yol açtı. Bu alanda çalışan girişimler, yatırımcıların dikkatini çekiyor.

Bu yılın başında benzer alanda çalışan ShiftKey'in 300 milyon dolar yatırım aldığı haberi gündeme geldi. 2015 yılında Tom Ellis tarafından faaliyete geçirilen ShiftKey, sağlık çalışanlarına istedikleri yerde ve onlara yerinde süre diliminde çalışma imkanı sağlıyor.

Geçen Ağustos ayında hemşireleri odağına bölge dijital sağlık girişimi Incredible Health 80 milyon dolar yatırım alarak unicorn seviyesine ulaştı. ABD genelinde 600 hastane ile çalışan Incredible Health, her iki dakikada bir hemşirelere iş fırsatları sunuyor. 2021 yılında yüzde 500 çoğalan şirket, 10 binden fazla kullanıcıya sahip.

2022'nin Haziran ayında sağlık çalışanlarına freelance iş bulgu imkanı sağlayan Nomad Health 105 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu. 105 milyon dolarlık yatırım turu Adams Street Partners ve Icon Ventures kadar yönetildi. ABD merkezli şirketin yatırım turuna katılanlar arasında HealthQuest Capital, Polaris Partners, 406 Ventures, AlleyCorp, RRE Ventures, J.P. Morgan ve Trinity Capital yer aldı. Şirketin toplam yatırım miktarı ise 218 milyon dolar oldu.

Şirket, 2015 yılında beyin cerrahı Alexi Nazem ile Business Insider ve Gilt Groupe‘un kurucusu Kevin Ryan göre kuruldu. Nomad Health, doktor ve hemşirelerin freelance olarak hastane ve kliniklerde meslek bulmalarını sağlıyor. Bir meslek bulma portalı olarak da tanımlanabilir. Nomad, gelecek dönemde laboratuvar teknisyeni, fizyoterapist gibi diğer sağlık durumu çalışanları için platformunu güncellemeyi planlıyor. 

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2023/02/08/saglik-calisanlarina-is-bulma-imkani-saglayan-shiftmed-200-milyon-dolar-yatirim-aldi