Bilal Göregen'in 2018'de YouTube'a yüklediği video, bir meme'e dönüşerek son günlerde tüm sosyal ağ kullanıcılarının gündemine yerleşmeyi başardı. Bugün YouTube, devlete ait Twitter hesabından Göregen'i paylaşarak, takipçilerini Bilal Göregen'in YouTube hesabına yönlendirdi. Reels ile birlikte TikTok benzeri içeriklere kavuşan Instagram'da ise Göregen'in filtresi yayınladı.

Bilal Göregen'in videosu bu üne nasıl kavuştu? 

28 aralık 2018'de yayınlanan orijinal video, şimdi milyonlarca izlemeye ulaşsa da ilk etapta viral olmadı. Dejan Petrovski isimli bir kullanıcının videoyu 17 Haziran 2019'da kendi kanalına yüklemesi ise; videonun yaygınlaşmasına yardımcı oldu.

İlk bir yılda 1.9 milyon görüntülemeye ulaşan video yine de viral olmayı başaramadı. Üstelik video viral olduktan sonradan Petrovski'nin videosunun müziği videosunda telif haklarından dolayı kaldırıldı. 

Göregen'in üne kavuşma yolculuğu ise 2020'nin Ekim ayında başladı.16 Ekim'de @babyodw isimli bir Twitter kullanıcısı videoyu düzenleyerek Göregen'in oturduğu banka dans eden bir anime yerleştirdi. 18 Ekim'de ise başka bir twitter kullanıcısı @wonamaewa Vibing Cat meme'in videoya dahil ederek  @babyodw tweetini yanıtladı. Vibing Cat'in eklenmesiyle, video sosyal ağ kullanıcılarının alaka odağı oldu. 3 hafta içinde 220 Retweet, 1800 alkış alan video 45 bin 400 izlenme aldı. Güncel rakamları gönderide görebilirsiniz. 

https://t.co/HcAF4sNten pic.twitter.com/5s24WQBVLV

— G_94 (@GXCIV) October 18, 2020

Gün gün Twitter'da nasıl yayıldı? 

Videonun yüksek etkileşim almasıyla , TikTok'tan alıştığımız düet kültürü videoya yeni eklemeler yapılmasını sağladı.19 Ekim'de Twitter kullanıcısı @Noble_Batman kediye "ben" Göregen'e ise "abuk subuk şeyler" etiketini ekleyerek paylaştı. Fakat Tweet fazla da alaka çekmedi. 

19 Ekim'de  diğer bir Twitter hesabı @giantcat9'in videoyu paylaşması ile video, 3 hafta içinde 1,100 retweet, 3 bin 100 alkış ve 124 bin 700 izlenme aldı. 20 Ekim'de Twitter kullanıcısı @HackingThings'in videoyu paylaşmasıyla ise, gönderi 5 bin 800'den artı retweet, 13 bin beğeni ve 247 bin izlenme almayı başardı. 

Benzer gün, Facebook user A-t-a-r-i-s-107165640645645, videonun yeni bir versiyonunu yayınladı. Böylece video 2 aydan kısa bir sürede 10.8 milyon izlenme, 316 bin alkış ve 51 bin paylaşım aldı.

Instagram'da viral oldu, popülerliği Reddit'te devam etti 

Videonun viral olmasını ise Instagram hesabı brightsideofig'e borçluyuz. 21 Ekim'de paylaşılan video 3 hafta içinde 631 bin 500 alkış aldı. Bundan sonraki günlerde bambaşka platformlarda paylaşılmaya devam etti. Örneğin 24 Ekim'de /r/dankmemes subreddit'inde paylaşılan video yaklaşık 25 bin 500 alkış aldı. 

https://www.instagram.com/p/CGnqx4rF1QR/

Following the repost in /r/dankmemes'deki paylaşımın gerisinde Reddit'te "object labeling meme" ve tepki videosu olarak kullanılan videonun popülerliği artmaya devam etti. 25 Ekim'da TheReal_Seek kullanıcısının /r/memes subrettinde paylaştığı meme 4 bin 600 beğeni aldı. 26 Ekimde IlluBillu69'un /r/PiratedGames'te paylaştığı meme ise 3 bin 500 beğeni aldı. 

1 Kasım'da Videonun gördüğü bu devasa ilginin ardından Bilal Göregen 1 Kasım'da  @wonamaewa hesabının meme'ini YouTube'a yükledi. Video bir hafta içinde 1.3 milyon izlenmeye ulaştı. 2 Kasımda Cat Vibes To meme'i her yerde yüklemesiyle gönderi bir haftada 1.1 milyon izlenmeye ulaştı. 

Son olarak bu etkileşim fırtınasının gerisinde tasarımcı ve fotoğrafçı Diego Morra, Levan Polkka Cat isimli bir filtre yayınladı. Filtrede Cat Vibing meme'i ön planda yer alırken, arka planda Bilal Göregen'in uyarlaması çalıyor. 

When the beat drops… so do we Kaynak: webrazzi.com