Albaraka Türk Katılım Bankası'nın girişim hızlandırma programı Albaraka Garaj, bugüne kadar geçirdikleri sürece dair öne çıkan verileri ve rakamları bizlerle paylaştı. İlk dört döneminde Albaraka Garaj, ön hızlandırma ve hızlandırma programlarında toplam 85 girişime ev sahipliği yaptı. Albaraka Garaj hibe almaya hak kazanan 35 girişimine bugüne kadar 3 milyon TL nakdi hibe dağıttı.

APY Ventures üzerinden 4 milyon TL'nin üzerinde yatırım

Albaraka Garaj girişimlerinden 6 tanesine Albaraka Portföy yönetimi A.Ş. tarafından kurulan APY Ventures üzerinden 4 milyon TL'nin üzerinde yatırım yapıldı. Albaraka Türk, Albaraka Garaj girişimcileri ile yaptığı çalışmalar neticesinde 8 milyon TL fatura karşılığında satın alım yaptı. Albaraka Garaj girişimcilerine ön hızlandırma ve hızlandırma programlarında pazarlamadan satışa, ürün yönetiminden finansal çözümlere geniş bir yelpazeye sahip 2 bin saatin üzerinde eğitim verildi.

Albaraka Garaj Bigg ile fikir aşamasında tam destek

Albaraka Garaj bugüne kadar sadece MVP'si ve ekibi olan teknoloji tabanlı girişimlere ev sahipliği yaparken bu sene "Albaraka Garaj Bigg" ile artık fikirden yatırıma kadar gidecek uçtan uca bir programa sahip oldu. TÜBİTAK'ın teknoloji ve yenilik tabanlı girişimleri desteklemek için oluşturduğu programda artık Albaraka Garaj da uygulayıcı kuruluş oldu. Albaraka Garaj, "fikrim var" diye gelenlerin ticarileşmesine, globale açılmasından yatırıma kadar giden süreçte yanında olacaklarını belirtiyor.

Bu zamana kadar Albaraka Garaj'da yer alan 85 girişimden yüzde 68'nin halihazırda Tübitak desteği aldığını da hatırlatalım.

Albaraka Garaj bir hızlandırma merkezi olarak bu zamana kadar MVP'si ya da prototipi hazır olan, bir ekibi olan girişimcilere ev sahipliği yaparak onların ticarileşmesine, globale açılmasına giden yolda onlara yardımcı oluyordu. Albaraka Garaj, fikir aşamasındaki girişimcilere yardımcı olmak için de Albaraka Garaj Bigg'i hayata geçirdi.

200 bin TL'ye kadar hibe desteği

Bigg (Bireysel Genç Girişimci),1512 olarak da bilinen Tübitak'ın teknoloji tabanlı iş fikirlerini desteklemek için girişimcilere geri ödemesiz 200 bin TL'ye kadar hibe desteği sunduğu program ve bugüne kadar yüzlerce fikrin hayat bulmasını sağlayan bu programda artık Albaraka Garaj'da bir uygulayıcı kuruluş.

Albaraka Garaj Bigg ile hem Albaraka Türk yöneticilerinin hem de alanında uzman insanlardan oluşturduğumuz mentor ağına anında erişmek mümkün oluyor. Albaraka Garaj'ın sahip olduğu 2'si İstanbul biri Berlin'de olmak üzere ofislerinde ücretsiz olarak çalışma imkanı eldebilecek olan girişimler, hem Albaraka Türk, hem müşteri ve tedarikçi ağı hem de geçmiş dönem Garaj girişimcileri ile iş birliği ve partnerlik yapabilecek.

Albaraka Garaj Bigg başvuruları için son günün 16 Kasım olduğunu da hatırlatalım.

Kaynak: webrazzi.com