Yılın son Webrazzi konferansı olan Webrazzi Fintech 2021, Wyndham Grand İstanbul Levent'te bugün gerçekleşiyor. Webrazzi Fintech 2021'de, gün baştan başa bankacılıktan e-ticaret firmalarına değin büyük bir kapsama alanına sahip, hepimizin ödeme alışkanlıklarını değiştiren teknolojilerin yeni adı olan fintech'in gelişimi, evrimi ve geleceği gibi konular gündemimizde olacak.

Webrazzi Fintech 2021'de Colendi kurucu ortağı ve CEO'su Bülent Tekmen, "Fintech'te unicorn'a dışarı giden yol" adlı panelde Arda Kutsal'ın konuğu oldu. Bülent Tekmen, Colendi'nin bundan böyle bir İngiliz şirketi olduğunu söyleyerek konuşmasına başladı. Geçtiğimiz eylül ayında Çabuk A yatırım turunda 120 milyon dolar değer biçme üzerinden 30 milyon dolar yatırım alan Colendi, derhal İngiltere'de iki manâlı idare heyeti üyesi atadı ve Colendi'nin içinde çok kayda değer bir yatırımcı seti oluştu. 

Türkiye'de bankacılık sisteminin çok iyi olduğunu; Türkiye'deki birçok bankasının mobil bankacılık uygulamasının epeyce iyi olduğunu gösteren Tekmen, paranın programlanarak hareket ettiği dünyalarda trust'ı aradan içeri almamak basit olmayacağını sözlerine ekledi. Tekmen, son dönemde her şirketin mali hizmetleri sunma ihtiyacının başladığını; zira özellikle gelecek dönemde banka şubesine gitmek diye bir kavramın kalmayacağını belirtti. 

Esas niyet: 1 milyar kullanıcıya hizmet etmek

Colendi, İngiltere ve Ukrayna gibi ülkelerde açılımlara başladı ve şirketin belli başlı hedefi 1 milyar kullanıcıya hizmet vermek. böylece nüfusu yoğun bölgelere yönelmek de Colendi'nin hedefleri arasında yer alıyor. Pakistan, Mısır gibi ülkeleri hedefine bölge Colendi, bu bölgelerde iş yapabilmek için regülasyonlara dair problemlerin çözülmesini ummak durumunda kalıyor. 100 milyondan artı nüfusa sahip ülkeleri öncelikli hedefi haline getiren Colendi, global ölçekte bir şeyler yaratabilmek için regülatörlerin onları kabul etmesinin koşul olduğunu dile getiriyor. 

Colendi, İngiltere'de belirli bir büyüklükte yapıyı milyon kullanıcıya ulaştırmak istiyor

Bülent Tekmen, regülasyon konusunda fazla farklı bir noktaya doğru gittiğimizi; Türkiye'de kuvvetli stratejik ortaklıklarının bulunduğunu söylüyor. Bu ortakların bazıları Colendi ile birlikte globale içten yol alıyor. Colendi, İngiltere'de belirli bir büyüklükte yapıyı milyon kullanıcıya ulaştırmak istiyor. Bu kapsamda şirketin ekibi genişletiliyor. Türkiye'de girişimcilik alanında önümüzün çok açık olduğunu bildiren Tekmen, ülkeye bedel yaratan fazla fazla teşebbüs de çıkacağını da sözlerine ekledi.

Colendi, 2022'nin sonunda 3 kıtada kullanıcısı olan, bugünkü hedefinin fazla ötesinde bir hedefi başarmış bir şirket olacak. Colendi, bir hype yaratmaktan ziyade uzun soluklu bir meslek yaratmak istiyor. 

De-Fi, kendilerini bakımlı hissedene değin son kullanıcıya verecekleri bir hizmet olmayacak

De-Fi konusuna da değinen Tekmen, De-Fi'ın kendilerini gizli hissedene değin son kullanıcıya verecekleri bir hizmet olmadığını söylüyor. Ancak blockchain platformlarıyla bu kapsamda meslek birliği yapıyorlar. Bu konuda da regülasyonları beklemek, yani kısaca "içten zamanı beklemek" istiyorlar. Kripto kavramı ne dek global olsa da Tekmen, Colendi'nin bir fintech şirketi olduğunu ve esas işinin tekrar tekrar fintech olacağını belirtiyor.

Her şirketle çok yakın bir şekilde çalıştıklarını gösteren Bülent Tekmen, değer yaratacakları kısmın savings, invest ve credit olduğunu belirtiyor.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2021/12/15/bulent-tekmen-hedef-1-milyar-kullaniciya-hizmet-vermek