Craftbase ekibi göre hayata geçirilen bulut tabanlı ödeme geçidi Craftgate'ten daha önce sizlere ayrıntılı olarak bahsetmiştik. Craftgate, işletmelerin, bütün bankaların sanal poslarını tek merkezden zahmetsizce entegre etmesini sağlıyor. Bu sayede, kart saklama, tek tıkla ödeme, pazar yeri çözümü, kapalı devre cüzdan, gelişmiş üye dükkan kontrol paneli, gelişmiş API gibi birçok katma kıymetli servisten de çabuk bir şekilde yararlanabilmek olası oluyor.

Ciro bazında haftalık yüzde 118 çoğaltma

Hakan Erdoğan, Lemi Orhan Ergin, Sabri Övünç Tüzün ve Murathan Özcan göre hayata geçirilen Craftgate, bizimle son döneme ait verileri paylaştı. Şirketin kurucu ortağı ve CEO'su Hakan Erdoğan, Craftgate'in ciro bazında haftalık yüzde 118 büyüdüğünü; çalışan sayısını 15'e çıkardıklarını ve 6 kişiyi daha işe alacaklarını söyledi. Craftbase, bu zaman kapsamında geliştirici sayfasını yayına aldı ve yakında yeni özellikler de ekleyecek. Şirket, bu dönemde e-ticaret paketleri ve entegratör firmalarla iş ortaklıkları yapıyor; bununla birlikte hazırlanmış e-ticaret modüllerini geliştiriyor.

Hakan Erdoğan, şimdiye kadar Craftbase'e üç yatırım şirketinin, iki de melek yatırımcının ulaştığını; oysa şirket kârlı olduğu için en az 1,5 yıl runrate'i olduğunu ve şu lahza için yatırım arayışında olmadıklarını belirtti.

Craftgate, Garanti BBVA Ödeme Sistemleri ile meslek ortağı oldu

Craftgate şimdi ise Garanti BBVA Ödeme Sistemleri ile iş ortağı oldu. Bu kapsamda Craftgate, Garanti BBVA Ödeme Sistemleri'nin üye meslek yerlerine verdiği Sanal POS hizmetlerinin çözüm ortaklığını üstlendi. Tüm teknik alanlarda Garanti BBVA Ödeme Sistemleri'ne hizmet verecek olan Craftgate, çoğu programlama dilini kapsayan, basit entegre edilebilir API yapısı ile üye meslek yerlerinde kullanımda olan ayrı sistemlere çabuk adapte olmayı amaçlıyor.

Hakan Erdoğan, Garanti BBVA Ödeme Sistemleri'nin mevcut Sanal POS entegrasyonu üzerinden, fazla sayıda üye iş yerine, e- perakendecilere ve pazar yerlerine gelişmiş bulut teknolojimizle teknik destek sunacaklarını; bunu yaparken son kullanıcının güvenli alışveriş deneyimini göz önünde bulunduracaklarını söylüyor. 

Garanti BBVA Ödeme Sistemleri Genel Müdür Yardımcısı Hür Altan ise stratejik işbirlikleri ile artış odaklarına dikkat çekere şunları paylaştı: “E-Ticaret senelerdir önemli yatırımlar yaptığımız, bir çok ilke imza attığımız bir alan. Sanal POS işyerimize teknoloji ekiplerimiz ile birlikte geliştirdiğimiz yenilikçi ve rekabette fark yaratan çözümlerimizi sunmanın yanı sıra Craftgate gibi alanında öncü teknoloji firmaları ile de stratejik işbirlikleri geliştirerek rekabete yön vermeye devam ediyoruz.”

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2021/04/06/bulut-tabanli-odeme-gecidi-craftgate-ciro-bazinda-haftalik-yuzde-118-buyudu