Oyun dünyasının geleceği olarak görülen bulut tabanlı oyun sistemleri her geçen gün popülerliklerini artırarak yollarına devam ediyor. Online oyun servislerinin Netflix sözde bir model ile birlikte karşımıza çıktığını sizlere daha önce aktarmıştık. 

Bugün edindiğimiz bilgilere göre online dizi-film izleme platformu olarak hizmet sunan Netflix, platformuna oyun içeriklerini de ekleyebilir. Oyun sektörüne adım atmak için manâlı bir ismi de kadrosuna katan Netflix, daha önce Oculus, Electronic Arts, Zynga ve Atari gibi firmalar da atama yapan Mike Verdu'yu ekibine dahil etti.

Edindiğimiz bilgilere tarafından Verdu, Netflix'te oyun yayıncılığına karşın bir ekip oluşturmak ve yönetmek için ekibe dahil edildi. Mike Verdu, direkt olarak Netflix COO'su Greg Peter'a yan olarak çalışacak. Bloomberg'de yer alan bilgilere tarafından Netflix, önümüzdeki sene platformuna oyun içeriklerini eklemeye başlayabilir.

Bloomberg'in şirkete yakın bir kaynağa dayandırdığı habere kadar Netflix, oyunlar için öbür bir abonelik sistemim oluşturmayacak veye ekstra ödenti talep etmeyecek. Kısacası Netflix aboneleri herhangi bir ekstra aidat ödemeden oyunlara ulaşabilecekler.

Online oyun severleri alanında öyle çok önemli firmanın yer aldığını da hatırlatalım. Google, NVIDIA, Amazon ve Microsoft gibi teknoloji devleri bu alanda etkin olarak kullanıcılarına hizmet sağlıyor. Netflix gibi streaming alanında büyük bir tecrübeye sahip olan bir şirketin bu yarışa dahil olmasının pazarı nasıl şekillendireceğini ise süre gösterecek.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2021/07/16/netflix-onumuzdeki-yil-platformuna-oyunlari-ekleyebilir