Gelebilecek bambaşka kaynak ve formattaki verilerin (finansal veriler, sipariş verileri, kullanıcı verileri, yapı olmayan veriler) otonom bir şekilde temizlenmesini, pak ise validasyon yapılmasını sağlayan bir yazılım olarak karşımıza çıkan Sweephy, yaklaşık 9 ay içinde geliştirildi. Geçtiğimiz yılın Eylül ayında Abdullah Kandilli ve Ertuğ Istek tarafından kurulan Sweephy, şu lahza için 6 şahsiyet bir ekip tarafından yönetiliyor.

648 ayrı alanda veri içeriklerine manâ belirlemesi yapabilen Sweephy, data içeriğini anlıyor ve anladığı bilgi içeriği doğrultusunda uygun temizleme modülünü uyguluyor. Sweephy, tüm işlemleri herhangi bir kod bilgisi gerektirmeden arkaplanda genelleştirilmiş şekilde geliştirilmiş algoritmalar doğru yapıyor.

PostgreSQL entegrasyonu bulunan Sweephy, CSV ve Microsoft Excel dosyalarını da işleyebiliyor. Sweephy kadar edindiğimiz bilgilere kadar Typo fix kısmında doğruluk ve alınganlık oranı ise yüzde 90 seviyelerinde. Sweephy, 5 MB büyüklüğünde 60 bin satırlık bir veriyi 2 dakika içinde temizleyebiliyor.

Alteryx, Trifacta ve TiMiSuite gibi firmalar ile rakip konumda olan Sweephy, bilgi arıtma öncesi veriyi modellemesi ve manuel işlemlere lüzum kalmadan otonom bilgi temizleme hizmeti sunması ile rakiplerinin bir adım önüne geçmeyi hedefliyor.

Bugüne kadar herhangi bir yatırım almayan Sweephy, aylık ve takvim abonelikler üzerinden gelir elde ediyor. Sweephy'nin Lonca Girişimcilik Merkezi'nin 6. dönemine seçilen 12 teşebbüs aralarında yer aldığını da ekleyelim. Sweephy, önümüzdeki aylarda data imputasyonundaki doğruluk oranını yükseltmeyi ve tüm süreç için zorunlu olan 2 dakikalık süreyi daha da azaltmayı hedefliyor.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2021/07/22/buyuk-veri-ve-veri-temizligi-konusunda-hizmet-veren-girisim-sweephy