Covid-19 salgını sürecinde uygulanan kısıtlamalarla birlikte iş, eğitim ve sosyal aktivitelerimiz için teknolojik aletlerin kullanımında çoğaltma oldu ve ev aletlerinden elektrikli araçlara, savunma sanayiinden giyilebilir teknolojilere dek teknolojik cihazların tamamında kullanılan ve bu cihazların beyni olarak cümle parçası ettiğimiz çiplere olan istek de şipşak artıyor.

Güya İletkenler sektörünün çoğalan talep ve teknolojik dönüşümle birlikte büyümesini ve kârlılığının artmasını öngören İş Portföy Yönetimi ise 2021 yılının Mayıs ayında IJC - İş Portföy Yarı İletken Teknolojileri Akışkan Fon'u yatırımcılarıyla buluşturdu. Fon toplam değerinin asgari %80'i, sürekli olarak, sanki iletken üreticisi, sözde iletken teknolojileri alanında faaliyet bildiren, yarı iletken teknolojilerin geliştirilmesini destekleyen şirketlerin ve bu şirketlerin tedarikçisi ile hizmet/servis sağlayıcılarının ihraç ettiği anapara piyasası araçlarına yatırım yaparak yatırımcılarına fayda sağlamayı hedefliyor.

Kurulduğu gün olan 25 Mayıs 2021 tarihi ile 15 Aralık 2021 tarihi aralarında %104 oranında getiri karşılayan fon, 18 bin 722 yatırımcısıyla toplamda 884 milyon TL büyüklüğe ulaşmıştır.*

Fona TEFAS'a aza tüm banka ve arabulucu kurumlardan ve  İş Bankası'nın mobil uygulaması İşCep'ten Yatırım>Yatırım Fonu İşlemleri>Alış menüsünden kolaylıkla yatırım yapabilirsiniz. Az Önce İş Bankası müşterisi değilseniz İşCep'ten hemen İş Bankası müşterisi olabilirsiniz.

İşCep'i indirmek için linki tıklayabilirsiniz.

Artan Mikroçip Endüstrisine Yatırım İmkânı İş'te bu dek basit! 

İş Portföy, sektördeki şirketlerin yüksek kâr ve çoğaltma rakamlarını açıklamasıyla birlikte bu rakamların önümüzdeki günlerde de artmaya devam edeceğini öngörmektedir.

*15 Aralık 2021 verileridir.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2021/12/29/buyuyen-mikrocip-endustrisine-yatirim-imkani