Herkesin daha basit tasarım yapmasını karşılayan, "graphic design is my passion" cümlesini gerçeğe dönüştüren online tasarım arabulucu Canva, yapay zekanın yükselişine dikkatsiz kalamadı ve bu kapsamda hayata geçirdiği bir dizi yeni özelliği tanıttı.

Canva'nın Create etkinliğinde duyurulan özellikler, profesyonel tasarım deneyimi olmayanlar için sosyal medya grafikleri, sunumlar ve reklam malzemeleri gibi içerik oluşturmayı daha erişilebilir hale getirmeyi hedefliyor. Aslında Canva bunu halihazırda verdiği hizmet ile de sunuyordu, oysa yeni özellikler platformu kullananların işini kolaylaştırmayı odağına alıyor. 

Markalar için Brand Hub

Canva'nın birincil güncellemesi Visual Worksuite'e eklenen Brand Hub özelliği. Brand Hub, kullanıcıların kuruluşlarının görsel kimliğiyle tutarlı kalmasına asistan olacak araçlar sunuyor. Bu sayede kullanıcılar, logolar, yazı tipleri, renkler ve tasarım yönergeleri gibi şirkete özgü varlıklar içeren bir Marka Kiti oluşturabiliyor. Bu sayede kayıtlı etkinlikler, kampanyalar ve projeler için varlıklar bir arada gruplandırılabiliyor; markalı her tarafta kullanılabilir şablonlar oluşturulabiliyor.

Brand Hub'da yöneticiler, Canva'da oluşturulan herhangi bir içeriğin markaya uygun kalmasını karşılamak için onaylanmayan yazı tiplerini ve renkleri kısıtlayabiliyor. Keza, pat diye fazla taslağın kaydedilmesini ve başka bir yerde incelenmesini önlemek için iş akışlarını yayınlamadan önce aracısız olarak Canva'da onay verebiliyor.

Magic Edit ve Magic Eraser

Canva'nın suni akıl destekli özellikleri arasında ise Magic Edit ve Magic Eraser bulunuyor. Magic Eraser, adından da anlaşılacağı üzere görüntünün geri kalanını hesaba katarak, istenmeyen kısımları siliyor. Yani ister arka plandaki ahali ister boşboğaz bir nesne olsun, bir görüntüde istemediğiniz her şeyi  kaldırabiliyor. Magic Edit ise Canva'ya göre bir görüntüye herhangi bir şey ekleyebiliyor veya görüntüde bir şeyi değiştirebiliyor. Yapmanız gereken tek şey, Magic Edit'e ne eklemek ya da başkalaştırmak istediğinizi sormak, vasıta beceriksiz ayrıntıları sizin yerinize dolduruyor. 

Beat Sync

Canva'nın bir diğer özelliği ise Beat Sync. Herhangi bir manuel düzenleme yapmadan farklı video klipler ya da görüntüler aralarında geçiş yaparak video çekimlerini bir şarkıya kadar otomatik olarak düzenleyebiliyor. Bu nitelik, bir tasarımdaki herhangi bir metni otomatik olarak 100'den fazla farklı dile çeviriyor. Canva, kendi sistemlerini oluşturmanın yanı sıra bu özelliklerin temeli olarak bambaşka yapay zeka modellerinin bir karışımını kullandığını söylüyor.

Hem tasarım platformuna 953 yeni yazı tipi ve çalışma alanına özgü olmayan bir dizi vasıta ekleniyor. Tasarımları canlandırmak için mizanpajlar, katmanlar, stiller ve gradyanlar için yeni düzenleme özellikleri mevcut ve artık resimler için ilk elden Canva'da alternatif metin oluşturulabiliyor. 

Canva'nın öne çıkan güncellemeleri bu şekilde. Geri kalan bütün güncellemelere buradan göz atabilirsiniz. 

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2023/03/23/canva-yapay-zeka-araclari-ceviri-ozelligi-yenilik/