Şeker Hastalığı (diyabet) dünya çapında 500 milyondan artı insanı etkilendiği biliniyor. Uluslararası Şeker Hastalığı Federasyonu'na göre bu sayı 2045'e dek yüzde 48 artarak 629 milyona ulaşacak. Özellikle ABD'de bu rakam epeyce yüksek. Ülke genelinde  34 milyondan fazla birey diyabet hastası. Bu rakam yetişkin (ergin) nüfusun yüzde 34,5'ine eşit geliyor. 

Eren Bali kadar kurulan Carbon Health, metabolik sağlık durumu değerlendirme programını hayata geçirecek. Hedef, şeker hastalığı riski yer alan insanları bulmak. Tıbbi kayıtları, klinik meslek akışını ve hastaya yönelik bir platform olmayı bir arada koyulmak için hayata geçirilen Carbon Health, yakın zamanda sanal şeker hastalığı kliniği Steady Health‘i satın almıştı.

Program, bir hastanın riskini ölçmek için 'sürekli dekstroz izleme' sisteminden (CGM)'den yararlanacak. Hastalar bunun için cihazı iki hafta takması gerekiyor. CGM teknolojisi bu iki hafta içinde hastayla ilgili data toplayarak kişiye uygun tedavi yöntemi oluşturuyor. Carbon Health, bu programla diyabeti tanımlama ve çare etme biçimini değiştirdiğini ve bunun uzun vadeye yayılan diyabet tedavisi için ağırlık taşıdığını belirtti. 

Şirket 2020'nin Kasım ayında C serisi yatırım turunda 100 milyon dolar yatırım almıştı. Dragoneer Investment Group liderliğinde gerçekleşen yatırım turuna girişimin yatırımcılarından Brookfield Technology Partners, DCVC ve Builders VC katılım gösterdi. Bu yatırım turu baştan sona Carbon Health ABD'nin 20 öbür bölgesinde hayata geçirmeyi planladığı 100 Pop-Up klinik planını gerçekleştireceği konuşulmuştu.

Bu yıl Temmuz ayında şirket, D serisi yatırım turunda 350 milyon dolar yatırım aldığını duyurmuş, yatırıma Blackstone Group'tan Horizon platformu önderlik etmişti. Yatırım turuna katılanlar aralarında ise Atreides, Homebrew, Hudson Bay Capital, Intersect Capital, Fifth Wall, Lux Capital, Silver Lake Waterman ve BlackRock kadar yönetilen hesaplar ve fonlar yer almıştı. Yatırım turu ile yatırım miktarını 512.5 milyon dolara taşımıştı. şirketin toplam değerini 3,3 milyar doların üstüne çıkarmıştı.   Carbon Health'in Unicorn olmaya her geçen gün daha artı yaklaştığını bildirmek mümkün. 

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2021/12/03/carbon-health-diyabet-riski-tasiyan-kisiler-icin-yeni-bir-saglik-programi-hayata-gecirdi