Mühendisler, uzay araçlarını JPL’nin uzay aracı kurulum tesisinde (SAF) katman tabaka inşa eder. Tıpkı bir soğan gibi katmanlarını oluşturur ve her tabaka eklenmeden önce her şeyi temizlerler. Bu yöntemlerle bilim insanları uzaya gönderilecek aracın adeta hiçbir bakteri, virüs, mantar ya da spor taşımamasını sağlar.

NASA’nın Ingenuity Mars helikopteri.

NASA, yakın gelecekte insanları Mars’a gönderme hedefi için fazla çalışıyor. İnsanlık, uzay çağı başladığından beri Kızıl Gezegen’e yaklaşık 30 uzay aracı ve iniş takımı yolladı. Genetikçi Christopher Mason, “Bu yolculuklarda hangi mikropların hayatta kalmış olabileceğini biliyoruz.” diyor.

Christopher Mason, bu konuda BBC‘ye bir beyan verdi. NASA’nın uzay aracını parça parça arındırmak için son derece itina gösterdiklerini belirtti. Ancak bir alandaki mikrop sayısını sıfıra indirmenin imkansız olduğunu yazdı. Çalışmaları teorik olsa da, NASA’nın Kızıl Gezegen’i keşfetme girişimleri olası tehlikeli mikrobiyal yaşamı barındırıyor.

Mikropların izi JPL’de 

Fiilen, NASA’nın Jet İtki Laboratuvarı’ndaki (JPL) pak odalar araştırmacılara delil sunabilir. Çünkü bu pak odalarda mikrobiyal yaşam izlerini bulmak olası.

Mars keşif aracı Perseverance.

Mason, araştırmasında JPL’nin inceleme edilmesi için öneride bulundu. Buna göre, laboratuvarda DNA aranacak ve metal yüzeylere tutunabilen aşırı şartlara dayanıklı mikroplar taranacak. Bu mikroplar, keza radyasyona hem de fazla soğuğa dirençli olduğu için uzay araçları temizlenirken hayatta kalabiliyor.

NASA bilim insanı Mason, açıklamasının devamında mikropların uzay yaşamına tehlikesini anlattı. Mason, “Yeni organizmalar yeni bir ekosisteme vardıklarında hasara yol açabilir. Nihayetinde evrenin diğer bir yerinde olabilecek herhangi bir yaşamın güvenliğini ve korunmasını sağlamak önemli.” dedi.

Bütün bunların yanı sıra Mars’a yaşam veren gezginler, mikropları ufo mikroplarla karıştırabilir. Mason, Dünya’dan uzaya dışarı giden mikropların yeni koşullar aşağı şipşak mutasyona uğradığını söyledi.

Kaynak: shiftdelete.net URL: https://shiftdelete.net/carpici-iddia-nasa-yanlislikla-marsa-hayat-verdi
Yorumlar