Bir süredir dijital dünyanın gündemini meşgul eden bir konu var; NFT. Dahası bu işgal böylece çok da eskilere yok, azami bu yılın başlarına götürüyor bizi. Webrazzi'yi takip edip NFT'nin ne olduğunu bilmeyen kalmamıştır diye düşünüyorum, ama gerçi kısa bir hatırlatma yapmaktan zarar gelmeyecektir. 

NFT'nin açılımı Non-Fungible Token. Bunu Türkçe'ye değişimi muhtemel olmayan para veya çip olarak çevirebiliriz. Özel bir kriptografik token türü olan NFT, kopyalanamaz ve türünün tek örneği. NFT'nin benzersiz ve biricik olması, müşterek olarak kendi tarzında diğer bir token ile takasının yapılamamasına yol açar. Bu durumda NFT'ye aktarılan bir sanat eserinin özgünlüğü kolayca doğrulanabilirken eserlerin kopyalamasının da önüne geçiliyor.

Mart ayında NFT ile ilgili ayrıntılı bir yazı kaleme aldıktan daha sonra birçok kişinin, ünlünün, sanatçının, oluşumun, hatta spor kulübünün NFT pazarına adım attığına dair haberleri sizlerle paylaştık. Mesut Özil'den Bensu Soral'a, Alemşah Öztürk'ten Bobiler.org'a, Elon Musk'tan Jack Dorsey'ye birçok isim bir şekilde NFT ile ilişkili bir şekilde karşımıza çıktı; bir takım isimlerin eserleri fazla yüksek meblağlar karşılığında tip buldu. 

Çizdiklerimi bu platformda takip edebilirsiniz https://t.co/WQaPI1Fbn6

— Cem Yılmaz (@CMYLMZ) October 7, 2021

NFT dünyasına yeni adım atan, herkesin bildiği bir diğer ad de Cem Yılmaz oldu. Çizdiklerini NFT pazar yeri OpenSea'de satışa sunan Cem Yılmaz, kendi adına gevşemiş hesabın linkini Twitter üzerinden paylaştı. “CEMYILMAZMCMLXXIII” isimli NFT koleksiyonunun birincil parçasını (000001KIZ) 1 WETH fiyatla listeleyen Cem Yılmaz, 7 gün boyunca devam edecek bir açık artırma başlattı.

Cem Yılmaz'ın çizimlerine şimdiden teklifler gelmeye başladı bile. Bu teklifleri Yılmaz'ın OpenSea'deki hesabındaki "offers" kısmında görmeniz muhtemel. Yılmaz'ın NFT eserlerine 14 Ekim'e dek teklif verilebilecek. Tekliflerin nasıl sonuçlanacağını ilgiyle bekliyoruz.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2021/10/07/cem-yilmaz-cizimleriyle-nft-dunyasina-adim-atti