Yüksek yapıştırma gücü ve başarılı kimyasal direncine sahip plastik malzemeler olarak adlandırılan epoksi malzemeleri üzerinde Ar-Ge çalışmaları yürüten bir girişim olarak karşımıza meydana çıkan CET Kompozit ve Epoksi Teknolojileri, yatırım aldığını duyurdu.

Edindiğimiz bilgilere kadar ATA Kompozit ve Epoksi Teknolojileri, 12 milyon dolar değerleme üzerinden yatırım aldı. Laf konusu yatırım UP Capital & Strategy liderliğinde gerçekleşti. SOY Kompozit ve Epoksi Teknolojileri kadar paylaşılan bilgilere göre yatırıma Birleşmiş Arap Emirlikleri kökenli milletlerarası bir yatırımcı grubu da katıldı. ATA Kompozit ve Epoksi Teknolojileri'ne ne dek yatırım yapıldığının paylaşılmadığını da ekleyelim.

Teknopark İstanbul'un kuluçka merkezi Cube Incubation'da bulunan SOY girişimi, Türkiye'de yabancı üreticiler kadar domine edilen performans epoksi pazarındaki global rakipleriyle Türk mühendisler göre geliştirilen yerli üretim teknolojileriyle rekabet etmeyi hedefliyor.

Üretimini ölçeklendirmek ve daha çok katma bedel temin etmek için yatırım bölge ATA, aldığı yatırımla birlikte müşterileri, hissedarları ve Türkiye için bundan böyle daha artı değer üretmeyi hedefliyor. 

Şirketin temellerinin 2016 yılında atıldığını gösteren CET'in Kurucusu Ömer Güven, ATA olarak amaçlarının bilhassa stratejik sektörlere yönelik hammadde ambargosu ihtimalinin muhtemel olduğunca düşürülmesini temin etmek olduğunu dile getirdi. Güven, insan kaynağı ve Ar-Ge'ye daha fazla yatırım yaparak, ülkemizde gelişme ihtiyacı olan kimya teknolojisinin ilerlemesini elimizden geldiğince sürdürülebilir kılmayı hedeflediklerini de paylaştı.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2021/09/23/cet-kompozit-ve-epoksi-teknolojileri-12-milyon-dolar-degerleme-uzerinden-yatirim-aldi