Çevresel sürdürülebilirlik, doğal düzenin korunması ve kaynakların kendini onarım özelliğinin hasar görmemesi için ön plana çıkan bir akıntı. Bu akım, bilhassa çevreye hasar vermeden, toplumları refaha kavuşturacak idareli büyümeyi sağlamaya için ön plana çıkıyor.

Paris merkezli girişim Carbonable, bu alanda yeni yeni dikkat çeken bir girişim olarak karşımıza çıkıyor. 2021 yılında Guillaume Leti ve Ramzi Laieb tarafından kurulan şirket, çevresel sürdürülebilirlik konusunda danışmanlık hizmetleri sunuyor. Bu kapsam içinde karbon üçgenin taban olmayan kenarı izi hesaplamaları, emisyon raporlama ve karbon nötrleştirme çözümleri gibi hizmetler bulunuyor.

Carbonable, müşterilerine sürdürülebilirlik hedeflerini belirleme, çevresel etkiyi azaltma stratejileri geliştirme ve sürdürülebilirlik performansını ölçme konularında da takviye sağlıyor. Şirketin hedefi, müşterilerine çevre dostu bir mutasyon süreci yaşatmak ve sürdürülebilir bir gelecek yaratmaya yardım etmek.

1,2 milyon dolar tohum yatırım aldı

Girişimin blockchain ile teması ise şu şekilde; çevresel sürdürülebilirlik konusunda danışmanlık hizmetleri verirken, blockchain teknolojisini de kullanarak sürdürülebilirlik çözümleri sunuyor. Blockchain, merkezi olmayan bir veri tabanı teknolojisi olduğu için, karbon but izi hesaplamaları ve emisyon raporlama gibi sürdürülebilirlik verilerinin doğrulanması için kullanılabiliyor.

Carbonable, blockchain teknolojisini kullanarak, karbon kredileri gibi sürdürülebilirlik araçlarının takibini yapabiliyor ve çevresel etkiyi azaltmaya tezgâhtar olan projeleri finanse edebiliyor. bu nedenle, Carbonable keza sürdürülebilirlik konusunda danışmanlık hizmetleri keza de blockchain teknolojisini kullanarak çevresel sürdürülebilirlik çözümleri sunuyor.

Şirket, bugün 1,2 milyon dolarlık tohum yatırım aldığı açıklandı. 1,2 milyon dolarlık tohum yatırım turu, Ethereal Ventures ve La Poste Ventures kadar yönetildi. Allianz Accelerator Genel Müdürü Yatırımcı Sylvain Theveniaud da yatırım turunda yer aldı. Yeni yatırımın, platformu ve ekibi büyütmek için kullanılacağı açıklandı. 

Dünyanın en önemli gündem maddesi sürdürülebilir, net sıfır karbonlu bir geleceğe geçiş. Bu yüzden Carbonable gibi bu alanda çalışan şirketler, yatırımcıların dikkatini çekiyor.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2023/03/21/cevresel-surdurulebilirlik-danismanlik-hizmetleri-carbonable/