Son dönemde suni zekaya olan talebin ne denli arttığını her fırsatta belirtiyoruz. Bu talebin artışı ile birlikte, lüzum teknoloji devleri gerekse irili ufaklı çoğu teşebbüs yapay zeka odağında hamleler yapmaya başladı. Bilhassa OpenAI'ın ve şirketin ChatGPT ürününün varlığı, büyük şirketleri yeni adımlar atma konusunda teşvik etti.

Hatırlarsanız fazla yok, birkaç hafta önce Google, ChatGPT'ye rakip bir mahsul çıkarmayacağını açıklamıştı. Oysa sadece birkaç haftada işler değişti. ChatGPT gittikçe daha popüler ayla geldi ve Google'ın da bu nedenle yapay zekaya hız verdiği; hatta ChatGPT'ye benzer bir mahsul geliştirdiği haberi paylaşıldı. Üstelik arama devinin yapay akıl ile ilgili tek hamlesi görünen o ki bu da yok. Zira The Verge'ün haberine kadar Google, önümüzdeki hafta arama ve yapay zeka konulu bir faaliyet düzenliyor. 

Google, 8 Şubat'ta insanların bilgiyi nasıl aradığını, keşfettiğini ve bilgiyle nasıl etkileşim kurduğunu baştan tasarlamak için suni zekanın gücünü kullanarak, kişinin ihtiyacı olanı bulmayı her zamankinden daha doğal ve sezgisel ülkü getiren süreçleri anlatacağı bir etkinlik düzenleyecek. 40 dakikalık faaliyet, YouTube üzerinden Türkiye saatiyle 16.30'da yayınlanacak. Faaliyet, Paris'te canlı olarak gerçekleştirilecek. 

Paylaşılan bilgilere göre Google etkinlikle Google Lens, Çeviri, Alışveriş ve Haritalar gibi ürünleri hakkında bir takım direktifler yapacak. 

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2023/02/03/google-8-subatta-arama-ve-yapay-zeka-odakli-bir-etkinlik-duzenliyor