Günümüzün en çok kullanılan yapay akıl çözümleri arasında bulunan ChatGPT'nin, Bing ile birlikte arama motoru pazarına adım attığını geçtiğimiz haftalarda sizlere aktarmıştık. Teknoloji dünyasını ele geçirmeye devamlı ChatGPT, General Motors ile otomobillere geliyor.

Reuters kadar aktarılan bilgilere kadar ABD'nin en kayda değer otomobil üreticileri aralarında yer alan General Motors, yeni bir sanal tezgâhtar üstünde çalışıyor. General Motors'un otomobillerinde kullanılacak olan yeni sanal tezgâhtar, gücünü OpenAI'ın ChatGPT çözümünden alacak.

Geliştirilecek olan sesli muavin, ChatGPT desteği doğru yapay akıl özellikleri sunacak. Otomobiller ile ilgili diğer donanım ürünleri ile entegre bir şekilde çalışması beklenen sesli muavin, kullanıcılarına diledikleri konudaki bilgileri sunacak. 

Mesela bir komut ile garaj kapısını açabilecek olan sesli muavin, lastiğiniz patladığında nasıl değiştirebileceğinizi de detaylı bir şekilde sizlere aktarabilecek. Microsoft'un uzun süredir General Motors ile birlikte çalıştığını da aktaralım. General Motors'un otonom sürüş teknolojilerine odaklanan kolu olan Cruise, 2021 yılından bu yandan otonom sürüş teknolojileri ilerletmek için Microsoft'un Azure platformunu kullanıyor.

ChatGPT destekli sesli asistanın ne süre ve hangi General Motors modelleri için kullanıma sunulacağı konusunda ise herhangi bir bilgi bulunmuyor. Bing ile arama motoru pazarına antre yapan ChatGPT, General Motors ile otomobillere gelecek. ChatGPT'nin ilerleyen dönemde daha fazla hayatımızın içinde olması sürpriz olmayacaktır. Konu ile ilgili gelişmeleri sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2023/03/13/chatgpt-general-motors-otomobil/