Girişimcilikte yeni bir şeyler yaratmanın telaşı, hızlı çoğaltma dinamikleriyle birleştiğinde ne gibi zorluklar karşımıza çıkıyor? Daha da önemlisi kurucular bu zorluklar ile nasıl baş ediyor? Girişimci ile O An serisinde başarılı girişimlerin dönüm noktalarını mercek altına alıyoruz.
İkinci sezonun birincil bölümüne Meditopia kurucu ortağı Berk Yılmaz davetli oldu. Berk Yılmaz ile Meditopia'nın kuruluşundan yatırım süreçlerine, küresel pazarlara açılmasından ekip dinamiklerine, dönüm noktası olan "O An"ları konuştuk.
Berk Yılmaz, ortaklarıyla çıktığı yolculukta başlangıçta bir girişim fikrinden ziyade girişimciliğin ağır bastığını dile getirdi:
Normalde insanlarda sağlam bir fikir oluyor, iş geliştiriyorlar. Bizde daha artı motivasyon vardı. Beraber bir şey buluruz çıkarırız motivasyonu vardı, sonra şirkete dönüştü.
Yılmaz, Meditopia'nın birincil çıktığı dönemlerde yatırım süreçlerinde meditasyonun popüler olmadığına dair yorumlar geldiğini belirtiyor. Vaktinde bu fikri belirten şahısların, şimdi "bundan böyle fazla popüler oldu." yorumunu yaptığını da açıklama etti. Berk Yılmaz sözlerini şöyle devam ettirdi:
Bir Takım ırk bunun zamanı değil diyorsa, şayet de bu da iyiye sinyâl. Herkesin zaten doğru düşünce dediği noktada geç kalmış da olabiliyorsun.
Yatırım süreçlerinde öncelikle senin için daha eksik kayda değer olan ve daha az potansiyelli olan yatırımcılara gitmesini nasihat etti. Böylece girişimcilerin yatırım süreçlerinde pratik kazanacağını açıklama etti.
Bir girişimcinin çoğu vakit sabahı ile akşamı bile bir olmayabildiğini gösteren Berk Yılmaz, bu süreçte girişimcilerin başarıları kutlamaya siklet vermesinin, takatsizlik sendromu yaşamadan yola devam etmesinin önemli olduğuna uyarı çekti:
Bu bir maraton, bu maratonda hiçbir zaman vites küçülmüyor. Bu maratonda her zaman vites artırılarak gidiyor.
Kendisine "her şey bitti" dediği "O An"ı sorduğumuzda ise Berk Yılmaz, girişimciliğe uygu bir cevap verdi:
Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2023/03/13/berk-yilmaz-ile-o-an/Ancak her şey bitince, "Her şey bitti." denebilir.