OpenAI, üçüncü taraf geliştiricilerin ChatGPT'yi uygulamalarına ve hizmetlerine bir API yoluyla entegre etmesine müsade verdiğini sizlerle paylaşmıştık. Şirket, konuşmayı yazıya dönüştürme modeli Whisper'ın da API'ını yayınladı. Snap, Quizlet, Instacart ve Shopify gibi şirketler derhal bu teknolojiyi kullanıyor. Bunun yanında ChatGPT alternatifleri de hayata geçmeye başladı. Gelin, 4 ChatGPT alternatifini birlikte inceleyelim. 

Bing Chat

Microsoft, OpenAI'ın GPT-4 modelini Bing'e entegre ederek arama motorunda ChatGPT güya bir deneyime başladığını sizlere aktarmıştık. Hem şirket, kenar çubuğuna yerleşik, yeni yapay akıl özelliklerine sahip Edge tarayıcısının yeni bir sürümünü de piyasaya sürdü.

ChatGPT ve diğer GPT modellerinden öbür olarak, suni akıl destekli Bing'e aracısız olarak bir arama arayüzü aracılığıyla erişiliyor. ChatGPT'den bambaşka olarak yeni Bing'in, son olaylarla ilgili haberleri alabiliyor. Yeni özelliklere sahip Bing'i göstermek için ilk önce umma listesine kaydolmak gerekiyor.

YouChat

Google rakibi You.com'un ChatGPT güya yapay akıl arama asistanı YouChat'i daha önce de detaylı bir şekilde incelemiştik. YouChat, problemleri ChatGPT'den öbür olarak mantıksal çıkarım yaparak çözebiliyor. Kullanıcılar, sorgularını You.com üzerinden gerçekleştirebildiği gibi bununla beraber YouChat'e de yöneltebiliyor. Bu yeni vasıta baştan sona kullanıcılar, arama motorlarının yanıtlayamadığı soruları da cevaplandırmış oluyor. 

YouChat'e bir birey hakkında sorular yöneltebilir, yeni yıl planlarınız hakkında önerilerini isteyebilirsiniz. Buna ilave olarak, öğrencilerin, kodlama ya da matematik denklemleri konusunda da YouChat'ten destek alması mümkün. bununla beraber YouChat çeviri yapabiliyor ve kullanıcıların e-posta, blog gönderisi ve öykü yazımına katkıda bulunabiliyor. 

JasperChat

JasperChat ile komutlar üzerinden yol almak yerine, suni zeka ile konuşabiliyorsunuz. Şirket, her etkileşimde yanıtları iyileştirebileceğinizi belirtiyor. ChatGPT'yi oluşturan OpenAI, Jasper'ın ortağı olarak konumlanırken, platformda kullanılan dil modellerinden biri de ve GPT 3.5. 

Araca antre yaptığınızda Jasper'ı hangi amaçla kullanacağınız soruluyor. Jasper'ı kullanarak reklam metni, blog gönderisi yazmak, Web sitesi için içerikler meydana getirmek ve e-posta yazmak olası. Şirketin ödeme planları 100 bin sözcük için aylık ve takvim olarak sırasıyla 99 dolar ve 82 dolar aralarında değişiyor. Paket zarfında bir açılış planı ve farklı alanlara yönlendirilmiş araçlar sunulmakta. Sözcük sayısı arttıkça aylık fiyatlar da büyüme gösteriyor. Eğer büyük bir ekiple kişiselleştirilmiş bir plan göstermek istiyorsanız, satmak ekibiyle iletişime geçmeniz gerekiyor. 

Google, Airbnb, IBM ve Verizon dahil elde etmek üzere 70 binden artı marka, ajans ve içerik üreticisi Jasper'dan faydalanıyor. 

Character.AI 

Character.AI, JasperChat'ten farklı olarak Kraliçe Elizabeth'ten Elon Musk'a ünlü figürler ile sohbet etmenizi sağlıyor. Yaşayan ve artık aramızda olmayan meşhur meslek insanları, liderler, dizi ve sinema dünyasında kült haline gelen karakterler ile sohbet edebiliyorsunuz. Aynı şekilde oyunlardan öne meydana çıkan kararkterlerle sohbet etme imkanı da sunuluyor.

Keza platformda psikolojik destek, becerikli yazarlık ve mülakat gibi İK desteği alanında değişik botlar sunulmakta. Netflix'te izleme önerileri sunan botlar da mevcut. Platformda sohbetlerin yer aldığı bir sızıntı da yer almakta. Keza Character.AI üzerinden kendi botunuzu üretmeniz de özendirme ediliyor. 

Character.AI, oyuncu olmayan karakterler (npc) için sunulan çözümlere misal teşkil ederken, yetenek geliştirmenin yeni bir yolu olarak öne çıkıyor. 

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2023/03/03/chatgpt-ye-alternatif-4-uygulama/