Daha güvenli bir internet deneyimi her geçen gün daha fazla kullanıcının alaka odağı haline geliyor. Google parola yöneticisinden Gizlilik Kılavuzu sekmesine Chrome'da tehlikesiz olmanın 4 yolunu paylaşıyoruz. 

Google şifre yöneticisi

ABD'deki her 10 kişiden 4'ü kişisel verisinin internette başkaları tarafından ele geçirildiğini ifade ediyor. Bu gibi tehlikelerden korunmak için benzersiz parolalar meydana getirmek mühim. Bilgisayarınızda veya telefonunuzda şifre oluşturmak için Google Password Manager'dan faydalanabilirsiniz. Bu sayede parolaları hatırlamak kolaylaşırken, otomatik olarak yükleme özelliğinden kullanmak muhtemel.

Google Password Manager'a doğrudan Chrome üzerinden erişebileceğinizi ekleyelim. Hem şifrelerinizi Google Hesabı aracılığıyla senkronize etmeniz halinde, açıklanmış şifrelerinizi telefonunuzdaki ve dizüstü bilgisayarınızdaki Chrome'da, Android ve iOS uygulamalarında kullanmanızı sağlıyor. 

Mahremiyet Kılavuzu sekmesi

<> 

Eğer ayrıntılı bir değişikliğe ihtiyacınız varsa Mahremiyet Kılavuzu'na bir şans verebilirsiniz. Mahremiyet Kılavuzu,  an be an gizliliğinizi nasıl yönetebileceğinizi gösteriyor. Mahremiyet Kılavuzu sekmesi üzerinden Arama ve tarama kalitenizi, Tehlikesiz Tarama korumanızı ve Üçüncü taraf çerez tercihlerinizi seçmeniz mümkün. Bu tercihleri yöneterek Chrome deneyiminizi daha güvenli ayla getirebilirsiniz.

Tarama verilerini silme 

Chrome'un Gizlilik ve emniyet sekmesi üzerinden dilediğiniz süre aralığına ait tarama verilerini silebilirsiniz. Platform, zaman aralığı olarak son bir saat, son 24 saat, son 7 gün, son 4 hafta ve tüm zamanlar almak üzere birbirinden bambaşka seçenekler sunmakta. Keza Tarama geçmişinin yanı sıra, çerezler ve diğer site verilerini silebilmeniz muhtemel. Benzer şekilde önbellee alınan resimler ve dosyaları da temizleyebileceğinizi ekleyelim. 

Biyometrik kimlik doğrulama 

Uygulamayı kapatmanız gerektiği için yarıda kesilen bir Sıcacık oturumu devam ettirmek istiyorsanız,  biyometrik kimlik doğrulama kullanabilirsiniz. iOS'taki tüm Chrome kullanıcılarına açık olan bu özellik, yakın zamanda Android kullanıcılarına da sunulmaya başlandı. Özellikten faydalanabilmek için Chrome Ayarları üzerinden Mahremiyet ve Emniyet seçeneğine basmanız gerekiyor. Bu adımın arkasında "Chrome'u kapattığınızda sıcacık sekmeleri kilitle" seçeneğini AÇIK konuma getirmeniz tatmin edici. 

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2023/02/02/chrome-da-guvenli-bir-internet-deneyimi-icin-goz-onunde-bulundurmaniz-gereken-4-nokta