Son zamanlarda içerik üreticilerinin vazgeçilmezi haline gelen Mukbang akımı, yemek yemek yerken sohbet etme olarak nitelendiriliyor. Birçok içerik üreticisi, Mukbang videolarının izleyiciyle daha fazla etkileşim sağladığını belirtiyor.

İlginç yasakları ile çoğu kez gündeme gelen Çin, derhal de yemek yemek yerken canlı yayın yapan ve video çeken kişileri niyet aldı. Milli Millet Kongresi Kalıcı Komitesi (NPC) göre onaylanan yasa, yayınlandığı gün Çin’de övgüyle karşılandı. Çoğu kullanıcı sosyal medya üzerinden abes tabak fotoğrafı paylaşarak yürürlüğe giren yasayı destekledi.

Çin, hayvan deneyleri için tarihi bir karar verdi

Çin, kozmetik ve ilaç üretim ve satışında hayvan deneyleri yasasını gerekli tutuyor. Ama 1 Mayıs 2021'den itibaren bir takım ürünler bu yasadan muaf tutulacak.

Hükümet yetkilileri, “Gıda israfını durdurmamız, topluma mantıklı ve sağlıklı yemek yemek tüketimini özendirme etmemiz gerekiyor. Bu konuda temel bir tavır kuralı oluşturması ve uzun vadeli bir mekanizma oluşturması nedeniyle yasayı onayladık.” ifadelerini kullandı.

32 maddelik yasaya tarafından Mukbang videosu yayınlayan içerik üreticilerine 100.000 Yuan (15.451 dolar) canice kesilecek. Caydırıcı cezalar ile israfı önlemeyi amaçladıklarını bildiren yetkililer, Çin’de kıtlık sorununun olmadığını, ama lokal üreticileri korumak için talep-istek dengesine uyarı etmeleri gerektiğinin altını çizdi.

Fazla yemek yemek tüketimini eksilmek için restorantların yüksek miktardaki siparişlerden ilave ödenti almasının önünü açan yasada fazla yemek tüketimine teşvik eden şirketler için de 10.000 Yuan (1.545 dolar) cinayet kesilebileceği belirtiliyor.

Kaynak: shiftdelete.net URL: https://shiftdelete.net/cin-de-mukbang-videolari-yasaklandi
Yorumlar

Kategori Haberler