Çin merkezli otonom araç girişimi WeRide, C Serisi turda Renault-Nissan-Mitsubishi tarafından işletilen stratejik bir tehlike sermayesi fonu olan Alliance Ventures'tan 310 milyon dolar yatırım aldığını açıkladı. Yeni yatırım ardından şirketin değerlemesi 3.3 milyar dolara ulaştı. 

Renault-Nissan-Mitsubishi, 2018'deki birincil stratejik yatırımının ardından WeRide için ikinci kere para ayırdı diyebiliriz. Zira bu yatırım, iki şirketin Çin pazarı için Seviye 4 sürüş araçları ilerletmek için bağlarını güçlendirmesi ardından gerçekleşti. Çünkü Dongfeng-Nissan ortak girişiminin WeRide yazılımı göre otomatikleştirilen elektrikli arabaları, Guangzhou'da 18 aydır robotaksi hizmeti veriyor. WeRide, araştırma ve geliştirme için Kaliforniya'da Nissan araçlarını kullanıyor.

Tony Han göre yönetilen WeRide, otomobil endüstrisinde, aracın çoğu durumda hiçbir insan müdahalesi olmaksızın sürüşün bütün yönlerinin üstesinden gelebildiği, 4. düzey otonom araçlarıyla hizmet veriyor. 

Nissan COO'su Ashwani Gupta, Çin'in mobilitenin geleceğini tanımlamaya yardımcı olmanın ön saflarında yer aldığını, insanların hayatlarını zenginleştirmek için daha da yenilikçi teknolojiler ve hizmetler getirmek için WeRide ile ortak olmaktan sevinç duyduklarını söylüyor. WeRide kurucusu ve CEO'su Tony Ha ise son üç sene baştan başa, Nissan'ın WeRide'ın otonom sürüş platformunu desteklemede kritik bir rol oynadığını ve böylece lider bir robotaksi filosu kurmalarına asistan olduğunu belirtiyor. 

Son haftalarda Çin'de, Covid-19'un da etkisiyle otonom sürüş teknolojilerine önemli yatırımlar yapılıyor. Hatta Guangzhou'da, WeRide ve Toyota destekli Pony.ai dahil olmak üzere öteki birçok otonom sürüş şirketi online alışveriş teslimatlarını gerçekleştiriyor.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2021/06/23/cin-merkezli-otonom-arac-girisimi-weride-310-milyon-dolar-yatirim-aldi