Cisco, kurucu ortakları arasında Yarkın Sakuçoğlu'nun yer aldığı faaliyet yönetim platformu Socio'yu satın aldığını duyurdu. Satın almanın parasal detayları hemen şimdi açıklanmadığını belirtelim. Cisco, pandeminin aşamalı olarak sona ermesiyle birlikte bedensel ve sanal etkinliklerin bir araya geldiği karma etkinliklerin yükseleceğini ön görüyor. 

Webex ürününe karma etkinliklere odaklanan özellikler eklemeyi arzu eden Cisco, Socio ekibinden bu alanda takviye alacak. Şirket, Socio ile faaliyet organizatörlerini her tür, ebat ve formattaki faaliyetler için hem yüz yüze ayrıca de sanal katılımcılara benzer kapsayıcı deneyimi sunmaları için güçlendirecek.

Socio'nun öne çıkan özellikleri 

Kullanımı basit, özelleştirilebilir markalı tescil ve biletleme özelliklerine sahip olan Socio, web, mobil ve etkinlik salonunun birbirine entegre olduğu deneyimler sunuyor. Diğer Taraftan Socio, faaliyet katılımcıları, sponsorlar ve katılımcılar hakkında hakiki zamanlı analitik iç görüler sunuyor. 

Faaliyet organizatörleri, Socio ile profiller ve tercihler oluşturup bunları saklayarak; katılımcılara faaliyet boyunca kişiselleştirilmiş bir deneyim oluşturabiliyor. Hatta teşebbüs, organizatörlerin, katılımcıları etkileşime özendirme etmesine de yardım oluyor. 

Faaliyet katılımcılarının etkinliğe hangi kanaldan katıldığı farketmeksizin, eşdeğer derecede etkileşim ve networking imkanından faydalandığını söyleyebiliriz. Cisco, kısa bir süre öne satın aldığı etkileşim odaklı Slido ile Socio'nun güçlerini birleştirerek Webex'e daha iyi bir kullanıcı deneyimi kazandırmayı amaçlıyor. 

Bu süreçte Socio, kendi başına bir başvuru olarak varlığını sürdürecek. Socio'nun müşterileri ise Socio'yu herhangi bir değişiklik olmadan kullanmaya devam edecek. 

Socio'nun önceki yatırımları

Socio'nun Temmuz 2019'da gerçekleşen A Serisi Yatırım turunda High Alpha Capital liderliğinde 6 milyon dolar yatırım aldığının hatırlatalım. O dönemde şirket; aldığı yatırımı Indianapolis'teki Kuzey Amerika merkezini ve İstanbul'daki EMEA ofisini büyütmek için kullanacağını açıklamıştı. 

Bu yeni satın alma haberi ile birlikte girişimin kurucu ortağı ve CEO'su Yarkın Sakucoğlu LinkedIn'de yaptığı bir paylaşım ile şunları açıklama etti: 

Cisco ile müşterek hedefimiz olan, her ölçekte sorunsuz çalışan, kişiselleştirilmiş karma etkinliklere imkan sağlamaya devam etmek için Cisco ailesine katılmaktan mutluluk duyuyoruz. Cisco ile yardımlaşmak, Socio'ya, teknolojimizi ve uzmanlığımızı mucizevi bir ölçekte kullanım şansı verecek.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2021/05/13/cisco-yarkin-sakucoglu-nun-girisimi-socio-yu-satin-aldi