BIR ANDA hayatımıza giren ve hiçbirimizin beklemediği bir başarı yakalayan sesli sohbet uygulaması Clubhouse, mobil içgörü ve analiz firması App Annie'ye göre globalde 8 milyondan pozitif indirilme sayısına ulaştı. Clubhouse'a sadece davetliler katılabiliyor ve tatbik şu an için sadece iOS'ta mevcut. Fakat buna rağmen, son birkaç ay içinde kullanıcılar, uygulamaya arkadaşlarını ağırlama ettikçe Clubhouse'da saygın bir yükselme yaşandı. Zaten bunu araştırma sonuçlarında görmek de muhtemel.

App Annie'de bir araştırmacı olan Lexi Sydow, Clubhouse'un 1 Şubat'ta 3,5 milyondan pozitif global indirmeye ve 16 Şubat tarihinden daha sonra 8,1 milyon indirmeye ulaştığını söyledi. Sydow uygulamanın bilhassa İngiltere, Almanya, Japonya, Brezilya ve Türkiye'de hızla uyarı çektiğine değindi.

Oyun geliştirme platformu Beamable'ın CEO'su Jon Radoff, uygulamanın zamanın ruhuna reel zamanlı olarak bağlı olmak gibi olduğunu; her konuşmada yeni bir şeyler öğrendiğini söyledi. Zira pandemideki diğer çoğu girişim gibi, Clubhouse da kaybettiklerimizi değişim ihtiyacından ortaya çıktı ve kullanıcı sayısıyla bunu vermiş gibi görünüyor. 

Uygulamanın bu dek popüler olması, teknoloji devlerinin de benzer platformlar üzerinde çalışmasına neden oldu. Facebook, şimdi Clubhouse yarı, adı açıklanmamış bir tatbik üstünde çalışıyor. Benzer şekilde Twitter'ın da hemen beta sürümünde olan Spaces adlı bir Clubhouse rakibi üstünde çalıştığı bildirilmişti. Uygulamanın globalde Dizhua, Tiya, Yalla ve Quilt gibi rakipleri de bulunuyor. 

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2021/02/19/clubhouse-dunya-capinda-8-milyon-indirilme-sayisina-ulasti/