Clubhouse, bugünden itibaren devlete ait Android uygulamasını Google Play Store’da yayınladı. Deneme süreci hala sürekli kullanım ABD’deki kullanıcıların erişimine açıldı. Türkiye ve diğer ülkelerde ise ön tescil süreci devam ediyor. Play Store üzerinden kaydını yaptıran kullanıcılar, başvuru kullanıma açıldıktan daha sonra olduktan sonradan hemencecik erişme fırsatına sahip olacaklar.

Android kullanıcılarına “Hoş geldin!” mesajı veren Clubhouse ekibi, önümüzdeki yol haritası hakkında bilgiler paylaştı. İlk başta Android kullanıcılarından geri bildirim toplayarak uygulamadaki büyük sorunları düzelteceklerini söyleyen takım, işlem sonunda Clubhouse’u daha pozitif kullanıcının beğenisine sunacaklarını duyurdu.

Clubhouse Android uygulamasına ön kayıt yaptırmak olası.

Clubhouse, Android kullanıcılarına neler sunuyor?

Clubhouse’u Android telefonunuza yükledikten sonra telefon numaranızla giriş yapıyorsunuz. Eğer numaranız ziyafet edildiyse sistem otomatik olarak bunu algılıyor ve kaydınızı oluşturuyor. Akabinde rehberinize bağlanan Clubhouse, platformda hesabı olan kişilerinizi saniyeler içerisinde karşınıza çıkarıyor. İsterseniz rehberinizdeki kişilerle arkadaş olabilirsiniz.

Clubhouse tıpkı iOS‘te olduğu gibi Android’de de Türkçe dil desteğine sahip yok. Uygulamaya antre yaptıktan sonra isterseniz kendi sohbet odanızı oluşturabilirsiniz. Odayı herkese açık, sadece arkadaşlarınızla veya kapalı olarak yapabilirsiniz. bununla beraber var olan odalara konuşmacı ya da dinleyici olarak katılabilirsiniz.

Clubhouse yakında İngilizce konuşulan diğer ülkelere açılacak. 11,70 MB paket boyutuna sahip tatbik buradaki kullanıcılarla denenecek. Bilinen esas sorunlar düzeltildikten sonradan dünya genelinde uygulamayı atfetmek ve kullanmak mümkün olacak. Yani Android uygulamalarında görmeye alışılmış olduğumuz aşamalı yayınlanma süreci Clubhouse’ta da geçerli.

Android ve iOS’te benzer anda çalışmıyor

Yapılan ilk denemelerde, Clubhouse’un Android ve iOS’te benzer profil ile kullanılamadığı anlaşıldı. iPhone’da açık olan hesaba Android’de antre yapıldığında, uygulama diğer telefondan otomatik olarak çıkış yapıyor. Bunun bütün tersi de yaşanıyor. Sorunun neyden kaynaklandığı bilinmezken, Clubhouse yetkilileri şimdilik sessizliğini koruyorlar.

Kaynak: shiftdelete.net URL: https://shiftdelete.net/clubhouse-nihayet-android-e-geldi
Yorumlar