Son birkaç aydır büyük sosyal medya ağlarındaki data sızıntısı skandalları büyüyor. 2021’in birincil yarısının kişisel verilerimiz için böylece iyi geçtiğini söyleyemeyiz. Yılın kalan yarısında ne gibi emniyet haberleriyle karşılaşacağımızı merak ederken önemli bir akıntı daha yaşandı. Clubhouse kaynaklı akıntı, 3.8 milyar telefon numarasını ifşa ediyor.

Tumblr, yeni özelliği ile blog yazarlarına para kazandıracak

Darknet’te Clubhouse veritabanı 3 milyar dolardan satışa çıktı

Darknet forumlarından birindeki satış ilanı, Clubhouse veritabanını alıcıya çıkarmış durumda. Bu veritabanının reel olup olmadığını ise bilmiyoruz. Hackerlar çoğunlukla bu stil satışları olabilmek için bir arz kullanıcı verisini kanıt olarak ücretsiz sunar. Bu ilanda da hacker, Japonya kaynaklı 83.5 milyon telefon numarasını daha önce aynı forumda bedava paylaştığını söylüyor. Satış fiyatı şu lahza belli olmasa da satıcıya kadar bu veri 3 milyar dolardan pozitif para ediyor.

Clubhouse bilgi sızıntısı bu forumda satışa çıktı

İşin en fena tarafı sızdırılan 3.8 milyar telefon numarasına yalnızca Clubhouse kullananların dahil olmaması. Clubhouse kullanan bir arkadaşınız rehberi, Clubhouse veritabanında tutulduğu için sizin de verileriniz dolambaçlı olarak hackerların eline geçmiş oluyor.

Geçtiğimiz ay LinkedIn’de benzer bir skandal yaşanmıştı. Nisan ayında LinkedIn’den toplam kullanıcı sayısının adeta yarısı kadar bilgi sızdırılmıştı. Geçen ay ise az kalsın tüm kullanıcıların telefon numaraları dahil bilgileri ücretsiz olarak yayımlanmıştı.

Söz konusu Clubhouse sızıntısı gerçekse bile en azından herkese açık olarak erişilemiyor. Satış ilanına kadar veriler 4 Eylül’de (Google’ın kuruluşunun 23. yıldönümünde) müşteri bulacak. Alan kişinin ya da kuruluşun 3.8 milyar telefon numarasını içeren veritabanını ne şekilde değerlendireceği ise öbür bir gizem.

Kaynak: shiftdelete.net URL: https://shiftdelete.net/clubhouse-ciddi-veri-sizintisi-milyarlarca-telefon-numarasi-satista